Почетна » Понош: Опозиција легитимизовала Вучићеву крађу београдских избора и он сад може да крене у пљачку звану Експо 2027

Понош: Опозиција легитимизовала Вучићеву крађу београдских избора и он сад може да крене у пљачку звану Експо 2027

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник странке Србија центар генерал Здравко Понош изјавио је да је изласком на поновљене изборе у Београду, уз неизмењене услове, део опозиције дао легитимитет СНС-у да формира власт у Београду са већином која је резултат изборних манипулација.

„Све што је опозиција радила од децембра до маја била је борба за промену изборних услова која би променила и Србију. Сада је направљен корак уназад. Да смо остали истрајни направили бисмо боље изборне услове. Пропуштене је прилка. Вучић је зацементирао своју власт и сад креће у масовну пљачку која се зове Експо 2027“, рекао је Понош у емисији Иза вести на Н1.

„Борба за изборне услове мора да се настави, али је проблем што се она иначе динамизира пред изборе. Тих избора нема на видику. Вучић ће у међувремену да прави Црквено – народни сабор, да преда још нешто око Косова, заоштри реторику око Републике Српске… Избори више нису тема јер Вучић има снагу да наметне друге политичке теме. И спољнополитичку тему око Резолуције о Сребреници је потпуно злоупотребио зарад локалних избора“.

Понош је истакао да се део опозиције који је учествовао на изборима „наивно руковао са режимом“.

„Веровање да ће прихватање измена Закона о бирачком списку допринети квалитету изборног процеса је било наивно. То је било руковање са режимом – да опозиција то предложи, а да режим изгласа. Режим је то изманипулсао јер нису били предвиђени механизми који би то онемогућили. Требало је да останемо јединствени у борби за изборне услове јер режим на поновљене изборе не би смео да изађе без праве опозиције“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар