Почетна » Понош: Опозиција се у Скупштини неће понашати као ђаци у школи, та времена су прошла

Понош: Опозиција се у Скупштини неће понашати као ђаци у школи, та времена су прошла

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија центар генерал Здравко Понош рекао је да резолуција Европског парламента „неће бити музика за уши режима јер тај извештај неће бити обојен ружичастим бојама“.

„Видимо промену климе Европе према овом режиму. Јако је важно да се руинира инострана подршка Вучићу. Али, на нама је већи део посла. И кроз институције и на улици. Сигурно да ће Скупштина бити и овај пут добрим делом заробљена већином коју има режим, али је опозиција много јача него што је била у претходном сазиву“, рекао је Понош у Дану уживо на Н1.

„Вучић се до сада понашао у складу са позицијом неког гувернера страног капитала овде. Сада се он види као локални управник у радном логору, а слике како се он понаша према радној снази доспевају у светску јавност и то не чини сарадњу с њим полуларном у Европи“.

Понош је истакао да ће опозиција искористити простор и поверење да оправда мандат који су добили од грађана да се бори за другачију Србију.

„Нећемо се понашати као ђаци у клупи. У претходном сазиву је Орлић злоупотребљавао своју позицију до невероватних размера, у овом опозиција то неће дозволити. Постоје начини парламентарне борбе које можемо да видимо и у другим земљама. Нешто од тога ћемо искорстити и ми“.

Он је подсетио на то да опозиција не очекује од Уставног суда да реагује на жалбе поводом изборне крађе, али да је било важно „да их оголимо и покажемо грађанима да су само један од инструмената режима“.

„Нисмо добили чак ни одговор од њих, али зато јесмо од „фантомског колегијума“ РТС-а Зашто се уредници РТС-а обраћају опозицији? То је још једно разобличавање РТС-а. Јавни сервис није објавио ни да су покрадени избори, ништа у вези са Јовањицом, ни погибије и остале важне теме. Начин на који генерални и директор информативног програма показује колико су су одвојени реалности. Ако желе да се баве политиком нека се кандидују. Нек оснују странку која ће да се зове РТС па нек иду на изборе“.

Говорећи о београдским изборима Понош је навео да је „власт те изборе изгубила“.

„Власт је покрала те изборе, али и даље нема већину. Зато сада докупљују мандате. Не постоји модалитет по коме би могли легитимно да формирају власт у Београду“.

На питање да ли коалиција Србија против насиља планира сарадњу са коалицијом Нада Понош је рекао да је важно да постоји добра комуникација и воља за сарадњом у борби за демократску Србију.

„Верујем да можемо да успоставимо функционалну сарадњу како у парламенту тако и у борби за понављање београдских избора“.

Поводом најаве увођења евра на територији Косова и Метохије Понош је истакао да режим „није чак ни довољно уверљиво одглумио реакцију“.

„Курти звецка динарима за потребе унутрашње јавности на исти начин на који Вучић звецка оружјем када се ради о КиМ. Он нема више много простора јер је дао превише и сад му преостаје да тражи одговарајуће формулације за домаћу јавност“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар