Почетна » Понош поручио грађанима у Лазаревцу: ви држите у рукама најважнији прекидач у Србији

Понош поручио грађанима у Лазаревцу: ви држите у рукама најважнији прекидач у Србији

од Други Пишу
0 коментар

На трибини у организацији портала “ За наш Лазаревац“ председник Србија Центра Здравко Понош рекао је да је некада Србија имала стабилан енергетски сектор који је успевао да функционише и за време бомбардовања -„после овог човека који се некад бавио печењем прасића то не може годинама да се подигне“. За овакво стање је криво незнање и намера.

На питање о томе како уредити ову државу Понош каже да је „нулти“ корак за уређење државе смена ове власти јер она нема политичку вољу да направи функционалну државу него им она служи као инструмент „владања рајом, а први корак након смене мора бити стварање таквог амбијента у Србији да никада више не добијемо овакву власт. Након тога, други корак мора бити стварање институција које ће омогућити да имамо функционалну државу. За изградњу оваквих институција биће нам користан процес европских интеграција“.

Не тему економског опоравка земље Понош је рекао да не постоји ни један оправдан разлог да се у Србији живи лошије него у околним земљама. „Србија има боље демографски потенцијал, веће природне ресурсе. Једини дефицит је лошије управљање земљом. Узрок наших невоља је лоше вођење државе“.

Када је у питању спољна политика Понош каже да неки помињу стварање нове стратегије спољне политике као да смо до сада имали неку стратегију – „Вучић се наљутио јер је испао наиван и насанкан. Помислип је да ако је кооперативан око извоза нашег оружја које заврсава у Украјини, ако је пристао на лоше споразуме са Приштином и ако се редовно виђа са неким амбасадором да ће му све бити дозвољено. Погресио је – на Косову су одржани фарсични избору без учешћа Срба и Косово је погурано ка чланству у Савету Европе пре формирања ЗСО.“ – додао је Понош.

По његовим речима „последица некомпетентне политике на Косову је то што данас, бар на неко време Срби не администрирају опстине на северу у којима су вецина, што их нема у полицији што се сад тамо формирају неке базе специјалних полицијских снага Пристине.“

Одговарајуци на питање о правним механизмима који су на располагању да се заустви трансформација ЕПС, Понош је изјавио да данас у Србији нема много вајде уздати се у право и правду. „Ова власт нема политичку вољу да то дозволи. Не желим да позивам на бунт, али ви у Лазаревцу држите у својим рукама нај ажнији прекидач у Србији“ – закључио је Понош.

На трибини су учествовали и Небојша Зеленовић (Заједно), др Зоран Лутовац (ДС) и Биљана Ђорђевић (Зелено-леви фронт).

Можда ти се свиди

Оставите коментар