Почетна » Понош предао потписе за регитрацију странке

Понош предао потписе за регитрацију странке

од Други Пишу
0 коментар

Лидер покрета Србија Центар са сарадницима предао је данас Министарству за државну управу и локалну самоуправу захтев за регистрацију политичке странке. Уз захтев предати су и потписи 10.300 грађана који су оверени код јавних бележника. Потписи су прикупљани од стране волонтера и чланова покрета Србија Центра у више градова широм Србије.

Понош је приликом предаје подсетио да је покрет Србија Центар основан пре годину дана и да је „у међувремену развио довољно снажну инфраструктуру и изградио препознатљив политички имиџ да буде у стању да у кратком року самостално прикупи потписе за регистрацију“. Навео је да „су потписи израз подршке политици коју Покрет промовише и израз поверења да ће је следити у пракси“.

У Србији се нове странке углавном региструју пререгистрацијом неке постојеће, пасивизиране. Понош каже да већ годинама није регистрована ни једна странка која је самостално скупила 10.000 оверених потписа јер је процес захтеван. „Да је лако, то би свако. Ми јесмо. Ми правимо нову странку из темеља“, додаје Понош.

Понош каже да је политичка странка много подеснија форма у односу на покрет за учешће у изборном процесу и да представља одраз снажније инфраструктуре и унутрашње организације, али и виши степен поверења грађана.

Понош каже да ће Србија Центар бити спреман за изборну утакмицу када се обезбеде услови за изборе. „Сад такви услови не постоје, а може да их створи прелазна техничка влада. Први корак у том смери је безусловно испуњење захтева протеста „Србија против насиља“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар