Почетна » ПОНОШ: РУШЕЊЕ АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ САМО ЈЕ ПРВИ КОРАК

ПОНОШ: РУШЕЊЕ АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ САМО ЈЕ ПРВИ КОРАК

Саопштење за јавност

од Други Пишу
0 коментар

Оснивач покрета „Србија центар – СРЦЕ“ Здравко Понош рекао је поводом проблема са којима се суочава инспектор Слободан Миленковић, начелник Одељења за дроге београдске полиције, да су поштени полицајци трагови професионализма у полицији које „морамо да сачувамо“.

Он је у емисији „Међу нама“ на ТВ Нова С изјавио да је „прилично уверен“ да се у случају „Јовањица“ ради о „парадржавном послу“ за финансирање „парадржавних активности“.
„Сад је та држава дошла у ситуацију да прогања људе који су или набасали или открили то што се у ствари дешава и јури њих да открије како су дошли до те информације“, рекао је Понош и нагласио да је у интересу нације да се не дозволи да јој се „замажу очи“, већ да се „ствар истера на чистину.
На питање о изјавама актуелног министра одбране Небојше Стефановића и оптужбама Дијане Хркаловић на рачун инспектора Миленковића, Понош је казао да је свеједно ко је од њих више упетљан у посао са организованим криминалом: „Што се мене тиче, иза свега стоји иста врхушка, исти човек, исти режим, иста партија“.
Сада покушавају да помере фокус на поштеног полицајца, рекао је Понош и додао како му се чини да су они подједнако криви у тој причи. „Сасвим је било јасно да је неко од њих у том послу, и са Беливуком, и са Јовањицом, и сасвим је јасно да је неко из власти користио посебне апликације за комуникације које су вероватно веома дискредитујуће за њих, за ову власт. И они су се забринули онда кад им је неко у иностранству рекао ’па ми знамо шта ви причате и шта радите’“, казао је Понош.
Коментаришући ситуацију да Миленковићу заштиту не пружа држава, већ његове колеге из одељења, Понош је рекао да је то наставак приче око Јовањице у коју су, колико је свима познато, били укључени људи из државних безбедносних структура.
„Њих ништа није могло да повеже осим некога ко им је заједнички шеф… Сасвим је очигледно да поштене полицајце могу да штите само њихове колеге и јавност. Мислим да су сви ти људи који су стали у одбрану Миленковића, да сачувају његов живот, живот његове породице, људи вредни поштовања“, каже Понош.
У вези са трвењима међу неким истакнутим члановима СНС-а, Здравко Понош мисли да је СНС у ствари „један човек“ и да он не може да изгуби превише у својој гласачкој машинерији због тих расправа. „Али није то пресудно. Оно на чему може нешто да изгуби, то је ако криза која нам куца на све стране постане таква да страхови које грађани живе буду страхови од нечега што се дешава унутра, а не ово што овај режим редовно поспешује, то су страхови од нечега што долази споља“, оценио је Понош.
Рушење актуелне власти, додао је он, само је први корак у послу који мора да се обави у друштву. „Шта би био завршен посао, то је да уведемо Србију у ред уређених европских држава које нам нису недостижне. Рецимо, земље централне Европе, које су чак биле део Варшавског пакта, као што је Словачка, као што је Чешка. То није недостижно и то је нешто до чега Србија може да добаци, ако иде у добром смеру и ако се посвети реформама“, рекао је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар