Почетна » Понош: Савет за националну безбедност нема мандат да одређује националну политику

Понош: Савет за националну безбедност нема мандат да одређује националну политику

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош, лидер Србија Центар, оценио је као скандалозном изјаву председника Србије Александра Вучића да ће Србија спроводити политику која је усаглашена на седници Савета за националну безбедност.

„Тај Савет нема мандат да утемељује и дефинише националну политику у било којој области. Такав мандат му није дат законом који регулише ову област, не пише. А онда Вучић каже, ако не успе та политика питаћемо народ. Он је народ питао шта мисли на изборима, који му је дао поверење за политику коју је тада кандидовао“ рекао је Понош у емисији „Међу нама“ на „Нова С“ и додао да сад „Вучић тврди да то није та политика него нека друга, коју је договорио у кругу у којем игра преферанс“.

Понош се посебно осврнуо на Вучићеву изјаву да је претње Запада усмерио ка Србији, а не њему као личности или председнику Србије. Понош сматра да „ако је то тачно, онда је то разлог више да се не понаша тако као да се све то само њега тиче јер се то тиче свих нас“.

Коментаришући Вучићеву изјаву да Србија ништа не би добила од увођења санкција Русији, Понош је изјавио да је „ако за тренутак узмемо да је то могуће, тада би требало јасно да се каже шта смо добили неувођењем санкција. Ако смо добили ово на шта се Вучић жали, онда нисмо пуно добили“, нагласио је лидер СРЦЕ. Одговарајући на питање да ли је могуће да се Србија окрене ка западу, Понош је изјавио да режим не води ни проруску, ни прозападну политику, али да „не води ни српску политику. Овај режим води СНС политику“.

Према Поношевим речима Вучић поново није поделио са грађанима Србије информацију шта стоји у немачко – француском предлогу решења косовског питања већ је „ за сада с нама поделио само бригу, а информације задржао за себе. Ако је одлучио да сам носи ту одговорност и заслужио је. Нека носи“. “Доживео је дебакл косовске политике. Све је дао, а ништа није добио, а мало шта је остало“, додао је Понош“.

Понош је навео да не би подржао ниједну одлуку власти јер оно што су обећали никада нису испунили. „Оно са чим су добили изборе не испоштују. Њима не може да се верује. Они не спроводе ни политику са којом су добили изборе“, указао је Понош.

Понош је оценио да „режим не зна да води државу, али имају саветнике за добијање избора и то им иде од руке. Сад су узели консултанте да среде стање у ЕПС који су претходно уништили“. Оцењујући да то може да помогне, Понош је додао да „режиму очигледно требају консултанти и за водјење државе јер су уништили и полицију и спољне послове. Можда је јефтиније да плате консултанте и за то. Они не знају да воде државу“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар