Почетна » Понош: Спољна политика Србије је приватизована као и све остало у земљи

Понош: Спољна политика Србије је приватизована као и све остало у земљи

од admin
0 коментар

 

„Велика цена је плаћена претходних година док смо сведочили како Вучић незрело сматра да се спољнополитичка позиција Србије заснива на броју његових руковања, полузагрљаја и тапшања са важним државницима. То можда и може да буде мерило односа између државника које има своје импликације и на међудржавне односе. Али нису сви шефови држава аутоматски и државници. Време и дела суде о томе да ли је неко досегао до тога да буде и државник. Србија од Вучићевих руковања и личних донација из наших џепова није имала никаве користи, а сада кад рат у Украјини дрма Европу, то се белодано види”, рекао је Понош у интервјуу за лист Данас.

“Власт је једва напипала закаснелу, али примерену прву званичну реакцију. Исправно гласање за осуду инвазије у Генералној скупштини УН није био резултат институционално одмереног приступа, већ је било последица снажног спољног притиска. Сад режим грозничаво тражи тајм аут у изјашнајвању о Украјини, али не због националних него због партијских интереса”, рекао је Понош.

Према његовим речима, све је то у функцији избора – моле западне саговорнике да им прогледају кроз прсте због неприкључивањима даљим притисцима на Русију, а уз обећање да ће то учинити после избора.

“Кад би добили изборе преварили би или гласаче или запад. Неће имати прилику јер ће изгубити изборе”, казао је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар