Почетна » Понош: Спрема нам се ампутација Косова, а Вучић нас анестезира

Понош: Спрема нам се ампутација Косова, а Вучић нас анестезира

од Други Пишу
0 коментар

Говорећи о годишњици самопроглашене независности Косова, Здравко Понош председник покрета „СРЦЕ“ гостујући на телевизији Н1 рекао је да је у току покушај “анестезирања Србије како би јој се ампутирало Косово, а за анестезију је задужен председник Србије са причама о налазиштима злата и 5.000 специјалаца”.

Говорећи о догађајима који су претходили актуелној ситуацији где је на столу тзв. француско-немачки споразом, Понош је упредио Србију са човеком којем је ”нога због погрешног лечења 1999 одузета, али је и даље наша нога. Накачили су неке електроде 2008. и управљају с њом споља, а данас хоће да је ампутирају. Траже нам пристанак за ампутација. Не само да хоће да је ампутирају, него хоће да је пресаде неком другом, Албанији. Пацијент се не слаже али се жена слаже. А жена се зове Александар Вучић. И она сад објашњава мужу да ништа не смета да му ампутирају ногу. Деца се не слажу, буне се, родитељи се не слажу, а жена (Вучић) се слаже, јер већ дуго очијука са тим медицинским тимом који је урадио ту хирургију 1999. године”.

Коментаришући најављени састанак Вучић-Курти 27. Фебруара, Понош истиче да се ради о “убрзавању процеса који има неповољне последице за Србију и да је Вучић погрешно рачунао на Куртијеву тврдоглавост као начин да се добије на времену. Уместо тога сад се спремса за полузагрљај са Куртијем. Погрешно је водјен процес, сужен је простор. Вучић је стављен пред свршен чин. Уцењен је он, а не Србија”.

Говорећи о реакцији војске 2008, рекао је тада било важно да се уз дипломатску акцију одржи комуникација са снагама КФОР “како би се онемогућило угрожавање безбедности српског становништва на КиМ. Отказане су раније планиране билатералне посете као реакција на признавање самопроглашене независноси, али је италијански начелник Генералштаба тражио хитан састанак. Долетео је у Београд јер био је забринут за безбедност италијанског контигента на КиМ, као што смо и ми били забринути за безбедност нашег становништва”.

На питање да прокоментарише скуп који се одиграо тих дана на улицама у коме су паљене амбасаде Понош каже да „полиција није правовремено и адекватно реаговала, а Војска није имала никакве инструкције везано за насиље тај дан. Кад је кренуло паљење наредио сам да се специјалне јединице ставе у приправност. Интересантно би било да се зна где је био и шта је радио садашњи председник државе у време док су се палиле амбасаде” каже Понош и додаје “данас они који су позивали на насиље тих година хапсе Дејана Златановића, а сваки протест квалификују као рушење уставног поретка без обзира да ли га организују десничари или Жене у црном или 1 од 5 милиона.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар