Почетна » Понош: СРЦЕ ће изаћи на црту режиму чију ни нову владу неће ћинити часни људи

Понош: СРЦЕ ће изаћи на црту режиму чију ни нову владу неће ћинити часни људи

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош оснивач покрета „СРЦЕ“ у интервјуу за новине „НОВА“ рекао је да ће организација коју води изаћи на црту режиму који је за 10 година упропастио живот генерацијама у Србији. Он је нагласио да не види остале опозиционе странке и покрете као противнике и да су резултати истраживања „СРЦЕ“ измерили као водећу проевропску демократску опцију.

На питање о новој влади која нас очекује као и мандатару, Понош сматра да је у устројству СНС режима неважно ко обавља коју дужност јер „они иначе нису селектовани по професионалним компетенцијама и референцама него по понизности и лојалности шефу. Шта нпр. квалификује Вулина и Стефановића да се баве безбедносним ресорима у држави. У уређеној држави безбедносни апарат би се бавио њима. Кадрови на министарским местима одрађују аболиције за разне брљотине које су починили. Данас у Србији можеш да будеш на некој значајнијој позицији само ако Вучић има за нешто да те држи у шаци. Зато ни у новој влади неће бити часних људи“,  закључио је Понош.

              На питање о конституисању новог парламента и о избору председника Скупштине Орлића, Понош је рекао  да не очекује промене у досадашњој пракси рада напредњака јер „управо неучтиво понашање га је квалификовало да буде човек од поверења свог партијског газде“. У свом првом наступу у новој улози Орлић је појаснио да је он ту како би спроводио вољу свог газде и тиме показао како екипа на власти доживљава државу и демократију.

              Када је реч о тензијама након Вучићеве неуспеле намере да посети Јасеновац, Понош сматра да је „неприхватљиво да уопште буде тема да ли председник Србије може да посети места масовних страдања Срба ван граница Србије“, али да то није место за постизање јефтиних политичких поена и стварање димне завесе за унутрашње проблеме. Јасеновац је име које не треба спомињати узалуд –  „то није место које треба на било који начин поредити са локацијама за летовање, то је место које дубоко помери сваког ко га једном посети“, али „онај ко Вулину додели улогу да промовише српски свет, Србима не жели добро“ каже Понош. „Они који су били на власти деведесетих и које је 1995. године на грчким плажама  узнемиравао неки маестрал, данас након 27 година бусају се у прса. Чули су такав говор већ у Глини пред Олују. То је онај говор којег се Вучић сад одриче док сличан у Новом Саду сриче. Они који су пре 27 година искусили Олују и Милошевићево гостопримство имају право данас да уживају у маестралу где год да пожеле као и сви остали. И онима који су се брчкали 1995. а данас као и пред Олују србују не дугују ама баш ништа. Ти исти би и сутра да се зарати поново на сигурном чекали мир па да онда србују“.

              Упитан о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и најавама сукоба, Понош је рекао да се ради о скретању пажње грађана Србије од убрзаног сиромашења и афера власти. „Сирене за узбуну и барикаде треба Србе на северу Косова, а и све грађане Србије, да припреме да са олакшањем прихвате било какав аранжман Вучић – Курти. А дуге цеви то треба да одраде на албанској страни. Ипак не треба потценити капацитет ове екипе дезертера да, лечећи комплексе, не стану само на враћању обавезног служења војног рока након што су они одстатирали пар недеља у униформи и заволели војничку фризуру. Пушку би у руке наравно турили неком другом“, закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four × 3 =