Почетна » Понош: У опозицији има оних који траже заједничког кандидата, а моле Бога да га не нађу

Понош: У опозицији има оних који траже заједничког кандидата, а моле Бога да га не нађу

од admin
0 коментар

 

„Ми смо искрени у томе и волео бих да пронађемо неког од интегритета. Бојим се да на опозиционој сцени има и оних који траже заједничког кандидата, а моле Бога да га не нађу. Сматрамо да би требало да имамо јединствен опозициони фронт, али нам није страно ни размишљање да то може и другачије да изгледа“, рекао је Понош у интервјуу за „Глас Шумадије“.

Понош је навео да Народна странка припада групи партија која сматра да је први корак заједничка борба за изборне услове, и да би о тој борби требало да се договоре пре свега странке које су бојкотовале изборе.

„Јасно је да не можемо да имамо исти став према онима који су одмах рекли да ће учествовати на изборима 21. јуна и онима који су одлучили да изађу када је власт решила да им понуди лизалицу која се зове три, уместо пет посто. Значи да они нису имали проблем са изборним условима, већ су желели да уђу на државне јасле и да су прескочили, били би партнер у власти, као што је то Александар Шапић“, рекао је Понош.

„Нисмо спремни да им, пуштајући у опозициони фронт оне у које немамо поверења, помогнемо у прању биографија. Јер, то се на то своди: да их поливамо док их неко шампонира, како би у једној идеолошкој колони изашли на изборе. Мислимо да идеологија сада није кључна ствар, већ ко је искрени борац за ослобођење Србије“, додао је Понош.

Понош је рекао да опозиција није посвађана, али да „има доста несугласица“.

„Једна од тих несугласица је и то шта су изборни услови, шта је то што би требало да се тражи, о чему постоје различити погледи, јер они којима су и претходни услови били добри, нису најбољи саговорници, а када би власт, уз посредовање Европске уније, пристала на те услове, могли бисмо да разговарамо ко ће с ким и како“, навео је Понош.

Упитан шта Народна странка може да понуди грађанима, Понош је одговорио да може да понуди „оно што ће да испоручи“, а не оно што им је председник Србије Александар Вучић обећао, а није испоручио.

„Он је испоручивао стална обећања да ће нешто бити за две године. Па је обећао да је ова држава у стању да направи вакцину у априлу, а сада је очигледно да нећемо бити у стању ни да је увеземо до следећег априла“, рекао је Понош.

„Народна странка нуди праведност, правду. Ово је друштво неправде на сваком кораку. Да нема крађе. И компетентност. Без обзира да ли је реч о локалном или националном нивоу“, истакао је Понош.

На питање о стратегији државе у борби против епидемије вируса корона, Понош је одговорио да „није сигуран да ова власт има стратегију“.

„То се видело и како је уведено ванредно стање, како је спроведено. Најпре затварајући старије људе и кућне љубимце, а касније и целу нацију у неку врсту затвора. Потрошили гомилу пара на глупости, осакатили привреду… Са свим мерама касне. Оне су неправовремене и неодговарајуће“.

Понош је истакао да је важно да ли постоји поверење грађана једне земље у лидера.

„Пре неки дан смо видели како се немачка канцеларка Ангела Меркел обраћа нацији. Са много емпатије, не прети грађанима на начин на који то овде раде“, рекао је Понош.

Понош је навео да неотварање поглавља у процесу придруживања Европској унији „није изненађење“.

„Живимо у овој држави, знамо да ту нема напретка. Знају они шта се дешава у Србији и да Вучић не води земљу у правцу европских вредности. То ће произвести озбиљно кашњење у том процесу. Европа има и своје интерне проблеме, Америка се враћа у регион, али не на начин на који је то радила Трампова администрација. Вероватно нешто синхронизованије са Европом. Што је добро, јер је ово регион који се тиче земаља ЕУ“, закључио је Понош.

Народна Странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар