Почетна » Понош: Власт ће се преиграти, али опозиција мора да уради свој део посла

Понош: Власт ће се преиграти, али опозиција мора да уради свој део посла

од admin
0 коментар

 

Понош је рекао да је „стање у опозицији добро, али не и довољно добро“ и да јој ствари неће пасти с неба, него ће морати много да ради.

„Питање је времена када ће се преиграти власт која непрекидно плеше на ивици инцидента и поиграва се бројем умрлих од короне, узгајањем марихуане на ’Јовањици’, трговином оружјем и нестанком људи попут Владимира Цвијана“, рекао је Понош за канал „Славија инфо“.

„Догодиће се инцидент који ће извести људе на улицу. Стање у друштву је такво да постоји ’солидан притисак у лонцу’, а власт купује привремени мир витаминима и са 30 евра помоћи. Важна је и улога опозиције, а неопходна компонента смеше за промене су таласања унутар власти и ту ствари добијају на убрзању. Трећи фактор је спољни и он постаје нервозан и упозорава власт да је доста“, додао је Понош.

Понош је навео да“ варницу која ће запалити смешу за промене“ не могу да изазову неки опозициони лидер или партија, него ће се „инцидент догодити сам од себе и више неће моћи да се заустави“.

Потпредседник Народне странке је навео да је у току обрачун унутар СНС-а и „подсећање шта ко има о коме и какву штету може да направи“.

„У вези са великом афером ’Јовањица’, не бих искључио могућност да је и моћан страни фактор одлучио да упозори председника Србије Александра Вучића да је крајње време да им заврши то што су се договорили о Косову и Метохији, а не завршава. Прилично је очигледно да постоји неколико синхронизованих акција и порука ка врху власти – извештаји међународних удружења и организација и европских институција, па и пуштање неких афера“, рекао је Понош.

„Вучић је већ много дао на Косову, од позивног броја до ЕПС-а, и остао је потпис Србије којим се омогућава чланство Приштине у УН. На сву срећу, он нема храбрости за тај потпис. Има хладну рачуницу, али не и храброст. Вучић је оптерећен намером да се удобно смести на славне стране српске националне историје и поред великих владара, а то не би ишло после потписа за Косово, и ту се он ломи“, рекао је Понош.

Понош је рекао да је „Јовањица“ била европски првак у производњи марихуане, што је само држава могла да организује, а не „било ко приватно“.

„Не може се добити посао за замену коцки на неком тргу без одлучивања на самом врху, или како коцке да буду окренуте, а таман посла да се направи толика плантажа марихуане. Нико други осим самог врха државе није могао да у исту функцију на ’Јовањици’ стави припаднике неколико служби безбедности и људи из апарата силе“, рекао је Понош.

Понош је, поводом афере „прислушкивање“, рекао да је индикативно да је Вучић толико пута „упецан“ у разговорима са људима који су били на мерама праћења.

„Какав ти је то амбијент, с ким се то дружиш, какав те то посао заокупља да мораш да се чујеш са тим људима? Да ли је могуће да без њих не можеш да асфалтираш пут или направиш болницу? Како ти неко ко се зове Невоља помаже да решиш економску кризу у Србији или он решава само неку твоју кризу“, упитао је Понош.

Понош је истакао да Народна странка тражи преговоре о изборним условима, а не дијалог, јер је дијалог опуштена форма, а „овде постоје две стране које имају суштински различите ставове“.

Понош је истакао да би било добро да странке које су бојкотовале „лажне изборе“ преговарају заједно јер ће тако више постићи.

„Ако се изборимо за боље услове, онда би требало да обавимо истраживање јавног мњења и видимо какав наступ доноси највише гласова, да ли у једној или више колона. Са Народном странком у истој колони неће бити они који су изашли на претходне изборе“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар