Почетна » Понош: Власт одлучила да иде на изборе 2. јуна и без опозиције и без услова

Понош: Власт одлучила да иде на изборе 2. јуна и без опозиције и без услова

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је након састанка опозиционих странака са Аном Брнабић о изборним условима да су опозиција и власт сагласни око тога да више нема времена да изборни услови битно поправе до 2. јуна.

„Проблем је што и поред тога власт није спремна да одустане од одржавања избора 2. јуна. Одлучили су да на изборе иду са нама или без нас. Са друге стране, инсистрирају да, без обзира на то, седнемо и разговарамо о изборним условима за неке будуће изборе. Ми на то нисмо спремни“, рекао је Понош на конференцији за новинаре.

Понош је објаснио да предлог измене Уставног закона који би омогућио да се избори одрже на јесен подразумева да се усвоји у Скупштини двотрећинском већином.

„Такав један закон би показао јединство у ситуацији дубоке подељености у нашем друштву, кад имамо деликатну геополитичку позицију, косовску тематику у незгодном моменту, ситуацију која се компликује са Републиком Српском. Ако власт није спремна на то, преузима велику одговорност само на себе“, закључио је Понош.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар