Почетна » Понош: Вучић је у предности толико колико је Курти неодговорнији од њега

Понош: Вучић је у предности толико колико је Курти неодговорнији од њега

од Други Пишу
0 коментар

Лидер Србија Центра генерал Здравко Понош гостујући на телевизији Нова С коментаришући скуп у Молдавији и политичке притиске на српску и албанску страну за смиривање тензија рекао је да сада Шолц и Макрон спашавају свој образ јер се тај план и назива њиховим именима. Они сада раде на контроли штете јер нису на време препознали колико су им играчи који учествују у преговорима неодговорни и повлаче једино потезе који им доносе популарност. Једина наша „предност“ је што је Курти неодговорнији од Вучића, а то није нека јака карта. Они су потписивали споразуме а народ хушкали један на други. – додаје Понош.

Када су у питању протести грађана Понош каже да су то народни протести на којима народ дефинише даљи ток. Народ на протестима не би опростио пристајање на нешто испод оног што је дефинисано као захтев на почетку протеста. Режим покушава да ситним уступцима купи време. Понош додаје да се показало да се режим највише боји предлога о прелазној Влади.

Што се тиче одлуке о скраћењу школске године Понош каже да је она скандалозна пре свега због тога што су наставници о томе сазнали из медија. На место министра постављен је човек кога квалификује само то што је из СПС-а. Разлог за скраћење школске године је у функцији даљег дефузионирања протеста. Да би се смањио притисак јавности и да би су људи што пре рсзишли по одморима. – додаје Понош.

Када је у питању његов предлог о увођењу тужиоца за организовани криминал са међународном заштитом Понош каже да је добар пример Румунски модел. У Србијиј немамо три гране власти, а Загорка Доловац третира Вучића као свог шефа.

Највећи проблем је обавештеност медјународног фактора о испреплетености врха власти и криминала. Можете да замислите каквим уценама је подложан овај режим од оних који имају интересе у региону и колико успешно и искрено овај режим може да решава всжна државна питања као што је косовско – заклучио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар