Почетна » Понош: Вучић се вратио на фабричка подешавања

Понош: Вучић се вратио на фабричка подешавања

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош председник Србија Центра на трибини у Ужицу рекао је да режим нема одговор на масовне протесте. „Вучић се вратио на фабричка подешавања и узима додатне часове политичке вожње код Шешеља. Он се најбоље осећа у Шешељевом крилу. То се манифестује, не само кроз етикетирање и вређање опозиције, него и глумаца и свих учесника протеста. Поново је у употреби социјална демагогија у виду појефтињења хлеба, а на корак смо од етикетирања домаћих издајника и страних плаћеника “.

Понош каже да у таквој ситуацији опозиција не сме да прихвати неискрене понуде за дијалог и да изневери грађане на улици, а да грађани упорним и истрајним протестом врше притисак и на власт и на опозицију.

Понош додаје да смо сада већ „прешли тачку без повратка и војничким речником прошли Стаљинград и кренули ка Берлину, а да су они у Берлину почели су да закопавају злато и отварају пацовске канале за бежанију док су на терен послали омладинце из страначке академије да их бране “.

На питање шта је постигнуто протестом до сада Понош каже да се „формирала свест у опозицији да са овим нема шале и да нико сада не сме да изда. Код грађана се формирало расположење – ми можемо, а сад је постало „ кул “ бити део протеста и то за све генерације и социјалне групе. Режим је јако уздрман и то се види и по томе што Вучић сада позива на лажни дијалог оне које је називао хијенама. Понош сматра да је важно што „права опозиција није загризла вучићев мамац у виду превремених избора. „Избори без испуњених захтева протеста би само растерали грађане а опозицију гурнули у међусобно сучељавање“, констатује Понош.

Када је у питању спољна политика лидер СРЦА каже да је међународна репутација режима урушена. После ових шест недеља Вучић више не гарантује стабилократију која је била прихватљива амбијент некима за остваривање својих економских и геополитичких интереса.

По Поношевим речима Вучић је стање на Косову довео до тачке где више много тога не може да се поправи. „Сада се од њега тражи да имплементира оно на шта је пристао, а и он и они којима је пристао знају да му време цури. Парадоксално је да му је тренутно једино од помоћи неразумо Куртијево понашање.“

Понош наводи да је власт недавно ангажовала америчку консултатнтску фирму Џона Рендона „која би требала да му поправи озбиљно уздрмани међународни кредибилитет “. Ради се о фирми високе репутације која има за клијенте нека америчка министарства, укључујући Пентагон и регионалне команде америчке војске. „Било би добро да знамо како се такав ангажман плаћа “, закључио је Понош.

На трибини су говорили и Зоран Лутовац (ДС), Небојша Зеленовић (Заједно) и Ђорђе Павићевић (Зелено-леви фронт).

Можда ти се свиди

Оставите коментар