Почетна » Понош: Вучић свађа Србе са две стране Дрине

Понош: Вучић свађа Србе са две стране Дрине

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија Центар (СРЦЕ) генерал Здравко Понош гостујући у емисији „Утисак недеље“ рекао је да се на изборима у Београду десила брутална крађа избора због довођења бирача из Републике Српске и других градова у Србији. Понош каже да је Вучић успео да уради нешто што до сада нико није, „успео је да направи антагонизам између Срба и Срба, са ове и са оне стране Дрине због останка на власти уз помоћ крађе“. Све ово што је урадио на овим изборима, по речима генерала Поноша „не треба да му опрости ни ова генерација ни историја.“

Опозиција не може да прихвати овакве резултате и захтева понављање избора у Београду – рекао је Понош и додао да су сви знали да ће ови избори бити нерегуларни али да је опозиција покушала да уз помоћ велике излазности надокнади крађу. То је, како он каже, било одговорно јер је алтернатива томе да идемо на улицу, он додаје „ми не желимо насиљем да решавамо ствари, ми смо управо коалиција против насиља.“ Оно што режим ради јесте управо даље стварање атмосфере насиља, каже Понош и додаје да је Вучић довео жандармерију из Ниша и Краљева у Београд као и САЈ из Батајнице “ да му буду ближе“. Ставио је специјалне јесинице Војске у приправност. „Шта је разлог томе? Да их није довео да гласају у Београд?“- запитао је Понош.

Вучић се свим средствима труди да задржи Београд јер је свестан да би „пад“ Београда имао „домино ефекат“ и био само први корак ка променама у Србији које су кључне. Понош је подсетио да се залагао за заједнички наступ на овим изборима и са странкама деснице а кад то није било могуће залагао се за јединствену колону и на десној страни. Сматра да би и сада такво укрупњавање целе опозиције укључујући и странке деснице на новим изборима у Београду било значајно и да би довело до победе. „Треба да ставимо све разлике по страни и да се изборимо да дођемо до избора, а са овим режимом никада нећемо имати регуларне изборе“ – закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар