Почетна » Понош: Загрљај Вучића са Додиком као српско – српски сабор

Понош: Загрљај Вучића са Додиком као српско – српски сабор

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је да је председник Вучић злоупотребио УН Резолуцију о Сребреници за потребе изборне кампање за локалне изборе.

“Сад ће још једном да се чврсто загрли са Додиком и да то назове српско – српским сабором. Важно је да се тај загрљај са Додиком обави што пре, док овај још увек гледаоцима Пинка мирише на Путина. Кад се сликом тог свесрпског загрљаја прекрију зграде Генералштаба, онда оне могу лагано да се предају Кушнеру”, рекао је Понош у интервјуу за лист Данас.

Говорећи о одржаним изборима Понош је рекао да је борби за изборне услове нанета штета јер је обустављена у моменту када је била успешна и водила ка бољим условима већ пре краја ове године.

“Друга штета је прихватање неприхватљивих норми у пракси, нпр. договарање шта од закона не мора да се поштује. И треће, борбу за изборне услове није лако наметнути као важну политичку тему непосредно по поновљеним изборима на којима опозиција није остварила жељени резултат након што је прихватила да иде на изборе под нерегуларним условима”, рекао је Понош.

Он је истакао да још није обновљена сарадња опозиције око изборних услова јер су странке које су учествовале на изборима тренутно заокупљене решавањем поновне изборне крађе.

“Притом је амерички амбасадор изгледа одлучио да припомогне квалификацијом да су јунски избори били исправнији од децембарских. Имао сам утисак да је његово охрабривање да се иде на изборе био примљено са разумевањем од стране оних који су на њих изашли. Видећемо да ли ће и сада да уваже његов став”.

Понош је напоменуо да опозиција мора да настави тамо где је стала.

“А стали смо око формулисања законских предлога којима се омогућава много виши ниво интегритета изборног процеса и онемогућава да се страначким надгласавањем проглашава да је правно у реду нешто што је и лаицима очигледно да је незаконито”, рекао је Понош и додао да верује да ће се око тога поново окупити опозиција иако је имала различите ставове око изласка на поновљене београдске изборе.

Коментаришући дешавања на Новосадском сајму на дан избора где се налазио кол центар СНС-а и спроводиле изборне нерегуларности, Понош је рекао да, иако је то тужна сцена, има наде док год је срамота оне који раде за СНС.

“Охрабрујуће је било скривање лица многих међу њима. Свесни су да то што су радили није у реду, да је у најмању руку супротно нормама доброг васпитања, конвенционалног разумевања шта јесте, а шта није поштено”, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар