Почетна » Поново се у Гроцкој прича о сменама, али да ли ће их бити?

Поново се у Гроцкој прича о сменама, али да ли ће их бити?

Актуелности

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Владајућа странка у Гроцкој од како је смењен Драгољуб Симоновић, није успела да се очисти од његових кадрова, те сада долази на наплату систем који је направљен да не функционише. Отуда и није чудо, што се у Гроцкој ништа не дешава, односно и након силних обећања, од инвестиција ни трага ни гласа.

Након недавно одржаних избора, да у Гроцкој постоји овакав проблем схватили су и они који су постављени да воде одбор напредњака у овој локалној самоуправи, Александар Јокић и Адам Шукало. Претходних десетак дана овај двојац је често виђен, како у просторијама владајуће странке, тако и у згради општине Гроцка. Наши извори наводе да покушавају решити проблем за који су, делимично, и само криви јер су већ једном пропустили шансу, од када су постављени на та места (децембар 2021.) да смене кључне Симоновиће играче. Шта више, неке од њих су их фактички вратили поново у игру, те сада имају још више нагомиланих проблема.

Појачање је стигло и у виду помоћника председника , Мирољуба Јевтића који је од недавно запослен на овој функцији, а чија је мисија да контролише финасијске токове и рад надлежних служби у Гроцкој. Не треба заборавити ни бившег председника Гроцке, Владана Зарића који је, према речима наших извора, озбиљно посвећен чешљању буџета ове локалне самоуправе и увођењу контроле рада.

Међутим, до сада грађани ГО Гроцка нису осетили никакав напредак у функционисању, а о неким инвестицијама и да не причамо.

Још једно неписано правило у Гроцкој јесте да што  је неко бахатији и недолично се понаша, он напредује у каријери. Тако је недавно И.К претукао полицајца у Калуђерици, а као награду, изгледа, добио је да буде шеф обезбеђења. Да је И.К шеф обезбеђења челни људи демантују, али је он на протеклим манифестацијама виђен као неко ко задаје наређења радницима обезбеђења.

Најављују се поново и смене кадрова у Гроцкој. Помињу се имена директора свих јавних предузећа, појединих Већника и високо позиционираних чланова напредњака.С друге стране, актуелна власт не може да реши ни  структуре као што је Спортски савез општине Гроцка, који им задаје главобољу.

Да мора доћи до смена, свесни су и они који данас управљају ГО Гроцка. Међутим, свесни су и да је до тих смена изузетно тешко доћи. Дубоко укорењене коруптивне радње и везе појединаца је тешко уклонити. Ту је и проблем каолиционог договора, где је владајућа коалиција у проблему. Једноставно не могу склонити оне који нису у њиховој странци. Из тих разлога, нереално је очекивати да ће доћи до икаквог померења, као што се спекулише претходних дана.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар