Почетна » Кладионица: Највише неизвесности на предстојећим изборима за место градоначелника Београда

Кладионица: Највише неизвесности на предстојећим изборима за место градоначелника Београда

од admin
0 коментар

 

Шапића и Весића прате кандидат коалиције Социјалистичка пртија Србије – Јединствена Србија (СПС-ЈС) Тома Фила и кандидат коалиције Уједињена Србија Владета Јанковић, обојица са квотом три, док је кандидату коалиције „Морамо“ Добрици Веселиновићу Меридианбет доделио квоту пет.

Квота да ће кандидат Суверениста Војин Биљић бити градоначелник је осам, кандидат коалиције НАДА Војислав Михаиловић 12, а кандидат Српске радикалне странке (СРС) Миљко Ристић 50.

Та кладионица ставила је границу на излазност на београдским изборима на 54,5 одсто, а квота за више или мање од тога је 1,8.

Када је у питању будући председник Владе Србије, Меридианбет највише шансе даје актуелној премијерки Ани Брнабић (квота 1,8), тренутном министру финансија Синиши Малом (1,85) и градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу (1,95).

Носилац листе СПС-ЈС Ивица Дачић добио је квоту 3,5 а носилац листе СНС Даница Грујичић осам. Квота да ће будући премијер бити Горан Весић је 25, а носилац листе коалиције „Морамо“ Небојша Зеленовић 75.

У понуди нема квоте за листу коалиције Уједињена Србија и Маринику Тепић.

Кладионица даје више шанси да ће Уједињена Србија на парламентарним изборима освојити мање од 16,1 одсто гласова, односно квоту 1,7, док је квота за већи број гласова од тога 1,9.

Подједнаке квоте (1,8) за већи или мањи број гласова, Меридианбет је дао за СНС (53,1 одсто гласова), СПС-ЈС (8,5 процената), Морамо (4,5 одсто), Заветнике (3,5 одсто), Суверенисте (3,1 проценат) и коалицију НАДА (2,7 одсто гласова).

Према проценама те кладионице, СРС би могла да освоји мање од 1,95 одсто гласова на парламентарним изборима (квота 1,7 за мање, 1,9 за више), као и за Патриотски блок окупљен око Двери, за који је граница постављена на 1,8 одсто гласова (1,7 за мање, 1,9 за више).

За више или мање од граничне излазности од 59,5 одсто на парламентарним изборима, та кладионица даје исту квоту (1,8).

Када су у питању председнички избори, квота да председник Србије неће бити изабран у првом кругу је 4,1.

Са друге стране, квота да ће актуелни председник Александар Вучић поново бити изабран за председника, односно да ће у првом кругу гласања освојити више од 50 одсто гласова, квота је 1,08.

Меридианбет највећу шансу да ће завршити на другом месту у првом кругу председничких избора даје кандидату Уједињене Србије Здравку Поношу (квота 1,1), најмању квоту за треће место има кандидаткиња Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски (квота 1,8).

Александар Вучић има најмању квоту за победу на председничким изборима (1,01), Понош седам, Ђурђевић Стаменковски 15, док је квота за кандидата коалиције НАДА Милоша Јовановића 101.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар