Почетна » „Реизбор Бујошевића доказ да се уређивачка политика РТС не мења“

„Реизбор Бујошевића доказ да се уређивачка политика РТС не мења“

од admin
0 коментар

 Прековић је у писаној изјави навео да је Бујошевић поново изабран за директора РТС-а након два неуспела конкурса прошле године, иако је на конкурсу било чак 14 кандидата, „и поред очигледне политичке пристрасности, али и испуњавања услова за пензију“.

– Овај реизбор је само показатељ да актуелна власт нема намеру да ишта ради по питању побољшања медијских слобода, односно да ће национална телевизија наставити да буде продужена медијска рука Српске напредне странке, а не јавни медијски сервис свих грађана, како сада воли да се представља – рекао је Прековић.

Он је навео да „увођење појединих емисија где опозиција има по 30 секунди да говори, представља само привид могућности да се чује другачије мишљење од представника власти који свакодневно заузимају сате у информативним програмима РТС“.

                                                                                                           Miodrag Preković FOTO: Dveri

Прековић је додао да РТС има „посебну медијску тежину“, поред тога што је носилац националне фреквенције као јавног добра, и зато што би требао бити медијски јавни сервис свих грађана, који плаћају претплату свакога месеца.

Бета/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар