Почетна » Порука ЕУ посланика: Ако се споразум не прихвати, Србија ће бити Иран у Европи

Порука ЕУ посланика: Ако се споразум не прихвати, Србија ће бити Иран у Европи

од Други Пишу
0 коментар

Према сазнањима Н1, ЕУ парламентарци пренели су колегама у Скупштини Србије шта би могло да се догоди ако Србија не буде конструктивна у постизању коначног свеобухватног споразума са Приштином.

„Ако се споразум не прихвати, Србија неће бити острво, већ Иран у Европи”, преноси речи једног европарламентарца наш саговорник.

Он додаје да европарламентарци кажу да је председнику Србије, приликом сусрета с међународном петорком 20. јануара, речено да би улазак Србије у ЕУ могао да се оствари 2030. године и то у пакету би требало да се односи на све земље Западног Балкана.

Подсећамо, делегација Европског парламента за међустраначки дијалог, предвођена Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом, у посети је Србији. Током преподнева разговарали су с посланицима у Скупштини Србије.

Са представницима ЕУ разговарали су председник Одбора за заштиту животне средине Александар Јовановић Ћута, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, као и председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар