Почетна » Посланици о Транспортној заједници и зајму за пругу

Посланици о Транспортној заједници и зајму за пругу

од admin
0 коментар

Министарка Зорана Михајловић рекла је јуче да ће Уговор о Транспортној заједници земаља Западног Балкана омогућити да се 7. децембра, на састанку министарског савета, изгласа да седиште Секретаријата Транспортне заједнице за Западни Балкан буде у Србији.

Посланици разматрају и потврђивање Уговора о кредиту од 297,6 милиона долара код кинеске Еxпорт-импорт банке, за модернизацију и реконструкцију мађарско-српске железничке везе од Београда до Будимпеште и то за деониоцу Београд Центар – Стара Пазова.

За Уговор о зајму КфW, Франкфурт на Мајни и Србије, министарка је рекла да је тај зајам намењен за водоснабдевање и канализацију у четири града и то Врбасу, Кикинди, Књажевцу и Параћину.

Скупштина разматра и потврђивање измена и допуна финансијских уговора између Србије и Европске инвестиционе банке, а министарка Михајловић каже да су оне предложене како би се омогућила примена домаћег Закона о јавним набавкама, што ће значити да ће републичка Комисија за заштиту права понуђача моћи да реагује у случају евентуалне жалбе на одређени поступак јавне набавке.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар