Почетна » ПОСЛАНИЦИ ПИТАЈУ: Загорка, где су кривичне пријаве против Вучића и Николића, шта је било са државним ударом

ПОСЛАНИЦИ ПИТАЈУ: Загорка, где су кривичне пријаве против Вучића и Николића, шта је било са државним ударом

од admin
0 коментар

Републичка јавна тужитељка, Загорка Доловац, нашла се на удару чланова скупштинског Одбора за правосуђе због заташкавања кривичних пријава против Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића, као и због изостанка епилога око афере “државни удар”.

Вјерица Радета, посланица Српске радикалне странке, упитила је републичкој јавног тужитељки питања која се односе на кривичне пријаве које су радикали поднели против Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића.

– Мисмо Тужилаштву за организовани криминал поднели три значајне кривичне пријаве. Поднели смо кривичне пријаве против Небојше Стефановиће због поплава из пропуста МУП-а, друга је против Бориса Тадића, Борка Стефановића, Мирка Цветковића, Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића због бриселских споразума, а трећа је против Томислава Николића и против групе професора који су му дали диплому, рекла је Радета.

Она је позвала Загорку Доловац, коју је описала као режимску тужитељку, да извади кривичне пријаве из фиоке и да се о њима изјасни.

Посланик Лидерално демократске партије, Ненад Милић, позвао је републичку тужитељку да одговори на кривичну истрагу коју је покренула због државног удара прошле године.

Милић је подсетио да је Доловац тада саопштила да ће “српско тужилаштво у сарадњи са другим државним органима спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка, да ће проверити све наводе који су изнети на рачун премијера, као и основаност и истинитост кривичне пријаве коју је поднео Александар Корниц и ко је и са каквим циљем изнео овакве информације у јавност“.

– Јавност никада није обавештена о резултатима ових истрага. Какви су резултати? Никада нисмо добили обавештење да ли је било угрожавања уставног поретка, ко је угрозио уставни поредак, које су кривичне пријаве поднете? Или, ако тога нема, нисмо добили обавештење да није било угрожавања уставног поретка, да је све измишљено и да је све била политичка пропаганда. Једну од те две ствари тужилаштво је обавезно да нам каже, јер се само у то укључило, нико га није укључио, нико није захтевао од тужилаштва да се меша у таблоидно-дневне проблеме ове земље, рекао је Милић.

 

(teleprompter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар