Почетна » „Посланици власти се уписали за трошкове пута, али нису ушли у салу за кворум“

„Посланици власти се уписали за трошкове пута, али нису ушли у салу за кворум“

од Други Пишу
0 коментар

Седница Народне скупштине на којој је требало да се расправља о смени министра унутрашњих послова Братислава Гашића одложена је због недостатка кворума. Изостали су посланици владајуће већине. Они су се, међутим, појавили у Скупштини, уписали у списак и пријавили за трошкове превоза, навели су посланици Народне странке.

Ђорђе Станковић, посланик Народне странке, оптужио је Српску напредну странку за опструкцију рада парламента и на Твитеру објавио спискове са потписима посланика владајуће већине, наводећи да су се пријавили за трошкове пута иако нису ушли у скупштинску салу.

“Потписи су везани само за посланике ван Београда, јер посланици из Београда не добијају трошкове, тако да их је присутно бар још 50 ван овог списка! А на тренутном списку је преко 120 посланика. За кворум је потребно 84 посланика”, написао је Станковић.

 

Народни посланик Мирослав Алексић рекао је за Н1 да се у списак пред почетак седнице уписало укупно 116 посланика, али да неки нису ушли у салу.

Биљана Ђорђевић из Зелено-левог клуба је непосредно пре отказивања седнице рекла да власт пребројава колико је посланика опозиције у сали, а да је председник парламента Владимир Орлић више пута истакао да би опозиција сама имала кворум када би сви посланици били у сали.

 

“То је константно прозивање, то је наратив како се комуницира. Како је заоштравање протеста, ово је заоштравање седнице. Уместо да се заврши она ће се продужити”, рекла је Ђорђевић.

Премијерка Ана Брнабић данас није дошла у Скупштину, иако је то било најављено, а није се појавио ни министар Гашић о чијој смени је требало да се расправља. Ђорђевић каже да је Брнабић можда била спречена да дође, па је неулазак посланика власти у салу представа због тога.

Foto Printscreen/ Twitter@

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар