Почетна » Посланицима забрањен ВИП салон аеродрома

Посланицима забрањен ВИП салон аеродрома

од admin
0 коментар

Посланици Скупштине Србије од среде не могу да користе салон за путнике бизнис класе на Аеродрому „Никола Тесла“ о трошку парламента, сазнају „Новости“

ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије од среде не могу да користе салон за путнике бизнис класе на Аеродрому „Никола Тесла“ о трошку парламента, сазнају „Новости“.

На адресу свих посланичких клубова стигло је обавештење у којем се наводи да, због „неопходности рационалног трошења новца из скупштинског буџета“ законодавни дом неће плаћати услуге које пружа ВИП просторија.

До сада је била пракса да посланици могу у „бизнис салону“ да попију сок, кафу или поједу сендвич пре одласка на службено путовање, а на рачун законодавног дома.

Ово резање трошкова још једно је у низу које Скупштина спроводи у последње време. Парламентарци већ лете економском класом, карте за унапред заказане међународне догађаје се купују раније како би се користили попусти, а понекад се користе и услуге нискобуџетних компанија.

Осим тога, народни трибуни ретко добијају дозволу за коришћење службених аутомобила који су стално на располагању само председнику Маји Гојковић и генералном секретару Јани Љубичић. Возило могу добити и потпредседници законодавног дома, као и шефови посланичких група.

Однедавно, посланици плаћају и путарину, а дневнице за долазак на седнице су укинуте пре три године.

Иначе, парламент је прошле године потрошио мање новца него што је било предвиђено, а сума која је остала враћена је у републички буџет.

С. С. Р.    новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар