Почетна » После фотеље дебљи новчаник

После фотеље дебљи новчаник

од admin
0 коментар

По напуштању, функција већина званичника наставља каријеру на плаћенијим местима

БИВШИ државни функционери, након напуштања фотеље, лакше налазе посао од обичних грађана, а често им се и лична примања вишеструко повећају.

Некадашњи председних Борис Тадић јавно се похвалио да сада зарађује неупоредиво више него када је био на челу државе.

– Тадић је пре свега ангажован као председник СДС, а осим тога члан је саветодавних одбора „Теленора“ на глобалном нивоу и Уникредит банке. Такође, ангажован је и у већем броју међународних мисија – каже за „Новости“ Константин Самофалов, портпарол СДС.

Бивши премијер Мирко Цветковић данас је консултант Светске банке и зарађује знатно више него као премијер, када је имао плату 132.000 динара.

– Бавим се развојем приватног сектора у оквиру одељења задуженог за источну Европу. Тај ангажман тренутно нема додирних тачака са Србијом – каже Цветковић за „Новости“.

КОШТУНИЦИ ПЕНЗИЈА Војислав Коштуница је након одласка са премијерског положаја примао плату у странци, јер је био лидер ДСС, и она је била нижа од државничке. После напуштања ДСС, Коштуница је и званично пензионер.

Бивши министар Божидар Ђелић је извршни директор једне од најпознатијих инвестиционих банака Лазард. Зарађује неупоредиво више него када је био у Неманиној 11.

Некадашњи лидер ДС и градоначелник Београда Драган Ђилас, према подацима са сајта Агенције за борбу против корупције, власник је 25 одсто акција предузећа „Мултиком груп“ чија је укупна вредност 56 милиона динара. Одувек је зарађивао више у приватном бизнису.

Млађан Динкић се, после изборног краха његовог УРС, повукао из политике. Тренутно ради као члан борда директора Збербанке, а ангажован је и у консултантској фирми „МД солушнс“. Зарађује неколико пута више него као државни функционер.

После изласка из парламента, лидер ЛДП Чедомир Јовановић наставио је да зарађује у приватном бизнису, као власник компаније за консалтинг и менаџмент послове SHSF.

Е. В. Н    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар