Почетна » После војске, огласила се и полиција: СЗП захтева од тужилаштва да реагује на изјаве о разграничењу

После војске, огласила се и полиција: СЗП захтева од тужилаштва да реагује на изјаве о разграничењу

од admin
0 коментар
 
Њихово саопштење преносимо у целости:
 
С обзиром да у Уставу РС из 2006 године, децидно стоји да је Косово и Метохија саставни део територије Србије да је уставна обавеза свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима, Синдикат Запослених Полиције дужан да реагује и да Вам се обрати:
 
Наводимо да је у претходном периоду од стране дела политичара (позиције и опозиције), јавно у медијима изнет став да се по питању Косова и Метохије, Србија мора одлучити на некакво разграничење или поделу, те су исти оваквим ставом грубо прекршили Устав Републике Србије и то чл. 306 и чл. 307, Синдикат Запослених Полиције захтева да:
 
-Републичко јавно тужилаштво поштујући Устав Републике Србије против свих лица која су прекршила Устав Републике Србије нарочито чл.306 и чл.307 покрене кривичне поступке и продесуира све одговорне.
 
Сматрамо да је то уставна обавеза Републичког јавног тужилаштва и да је непотребно да тужилаштво чека подношење кривичне пријаве од стране појединца или организације због кршења Устава Републике Србије, без обзира да ли се односи на предстника власти, опозиције или појединца.
 
Надамо се да ће Републичко јавно тужилаштво испоштовати устав а уједно наводимо да уколико тужилаштво нема информације о којим лицима се ради а која су прекршила Устав Републике Србије, може контактирати Синдикат Запослених Полиције на е-маил:sindikatzaposlenihpolicije@gmail.com  или председника синдиката Дејана Ђукића на телефон: 0691402999.
 
С,поштовањем.
Синдикат Запослених Полиције

Можда ти се свиди

Оставите коментар