Почетна » ПОСТАНИ ЊИХОВ ЧЛАН И ОД „ЛОПОВА“ ПОСТАНИ „ОЗБИЉАН“ Бивши председник СГО Гроцка, Горан Пекарски, постаје напредњак

ПОСТАНИ ЊИХОВ ЧЛАН И ОД „ЛОПОВА“ ПОСТАНИ „ОЗБИЉАН“ Бивши председник СГО Гроцка, Горан Пекарски, постаје напредњак

од admin
0 коментар

17.10.2017.

Како су пренели медији, посланик Горан Пекарски поново је део владајуће коалиције, након што је данас саопштио да је напустио Нову Србију Велимира Илића и приступио СНС и посланичком клубу напредњака у парламенту.

Горан Пекарски је, иначе, грађанима ГО Гроцке познатији као председник Скупштине ове општине у сазиву пре него што су напредњаци узели власт и као личност која је од истих окаректерисана као „лопов“ и неко ко је уништио Гроцку. За све што је било спорно и што не ваља у ГО Гроцка, садашњи напредњаци кривили су Пекарског. Неретко се дешавало да и сам председник Гроцке, на друштвеној мрежи Фејсбук оптужује мештане да су плаћени од стране Пекарског, кад год би се неко усудио да критикује напредњаке. А председник Гроцке је напредњак Драгољуб Симоновић- Сима, познатији широј јавности у Србији као бахати диреткор који је оштетио Железнице Србије. Тај епитет бахати је добио од никог другог до председника СНС-а, а сада и Србије, Александра Вучића. Подсетимо се, Пекарски је у политику ушао преко Демократске Алтернативе, затим је основао Снагу Грађана и заједно са социјалистима владао у Гроцкој. На последњим локалним изборима у Гроцкој, излази под окриљем Нове Србије али не и на заједничкој листи са СНС-ом. Тачније, носиоц листе НС у Србији није био Горан већ његова супруга, док се он нашао на заједничкој листи НС и СНС-а за парламентарне изборе. Пекарски је након изласка НС из владајуће коалиције, прешао у опозициони посланички клуб Нова Србија – Покрет за спас Србије, чија је председница Санда Рашковић Ивић. Он је у парламент ушао на изборној листи “Александар Вучић – Србија побеђује”. Пекарски је рекао да је због неслагања са политиком НС у последњих годину дана поднео оставку на све функције у тој странци и напустио је. Пекарски каже да да је упутио молбу посланичком клубу СНС да им се прикључи јер, наводи, жели да настави да се бави политиком озбиљно кроз чланство у СНС. И док је раније оштро критиковао режим напредњака, данас Пекарски каже за СНС на челу са Александром Вучићем каже да је кохезиони фактор, те наводи да је Вучић постао и фактор поверења и у држави и у иностранству, а изнад свега у њега поверење имају грађани што се, додаје, показало на председничким изборима. Изразио је уверење да ће то бити показано и на изборима у Београду.

Орлић: Пекарски се озбиљно понео

И док је право питање какво је мишљење локалних напредњака у Гроцкој, заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић рекао је да се Пекарски, након краткотрајног одсуствовања из редова владајуће коалиције, вратио у скупштинску већину кроз приступање посланичком клубу СНС. Орлић каже да је СНС “центар и носећи стуб формирања коалиције и парламентарне већине у Скупштини”. – “На начин на који је то учинио Пекарски треба да поступе сви који су постали посланици на изборној листи Александар Вучић – Србија побе]ује, а тренутно имају извесне дилеме у правцу свог политичког деловања – каже Орлић. Он је навео и да је посланички клуб СНС најбројнији и најзначајнији носилац политике председника Александра Вучића. – “Повратак у окриље наше изборне листе и приступање посланичкој групи СНС је природно, логично стање. То је стање уважавања воље грађана исказане на слободним изборима – рекао је Орлић поводом прикључења Пекарског СНС и наводи да је то прави пример озбиљног и одговорног понашања и уважавања изборне воље.

НС не жали због одласка Пекарског

Поводом његовог преласка у СНС, НС је саопштила он није успео да растури београдски одбор те странке. – Сматрамо да је Пекарски „озбиљан и незаменљив“ кадар за СНС који и поред упорног труда да растури Градски одбор Нове Србије Београд није успео да уради ништа. НС се срдачно захваљује Пекарском што је својим одласком допринео нашем бољем раду – рекли су у тој партији. Они су му поручили да ако „жели да се озбиљно бави политиком, како је сам данас рекао, онда оставку треба да поднесе у странци, а не у Скупштини Србије“. Поводом навода Пекарског да се већ годину дана не слаже са политиком странке, лидеру напредњака Александру Вучићу препоручила да одштампа твитове Пекарског из тог периода.  

 

За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар