Почетна » ПОСТАО ПРЕДСЕДНИК, АЛИ ОБАВЉА И ПОСАО ПРЕМИЈЕРА! Вучић седи на 2 столице, а ево како вуче све конце! (ФОТО)

ПОСТАО ПРЕДСЕДНИК, АЛИ ОБАВЉА И ПОСАО ПРЕМИЈЕРА! Вучић седи на 2 столице, а ево како вуче све конце! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Александар Вучић преселио се у фотељу председника Србије, али задржао је све команде и привилегије које је формално напустио препуштајући премијерску функцију Ани Брнабић. Да је Брнабићева потпуно у сенци свог ментора, и више је него очигледно, уколико се у обзир узму само активности које је Вучић, мимо својих нових овлашћења, приграбио за себе.

Време хипермаркетинга

Врхунац Вучићевог порива да буде мирођија у свакој чорби је и недавни састанак премијерке Брнабић с делегацијом ММФ, на којем је Вучић не само био већ и водио главну реч. Нови шеф државе утрпао се ове недеље и у решавање проблема малинара.

– Проследио сам Влади идеје за решење проблема малинара – рекао је Вучић, коме је једна од главних дужности, по слову Устава, представљање Србије у земљи и иностранству.

Вучић је умислио да му је уставна надлежност и обилазак реновиране зграде Хитне помоћи или обновљеног вртића „Сунце“ у Горњем Милановцу, или пак радова на насипу на реци Бјелици у Лучанима. За ово мало времена откад је постао председник успео је да буде и на отварању бизнис-кампуса у Суботици, а првог дана председниковања на примопредаји 19 возила хамви у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву. Саговорници Курира сматрају да је Вучић вероватно имао важнијих послова од ових којима се посветио.

– Живимо у времену хипермаркетинга, у којем је Вучић ванредни зналац. Сви политичари су склони промоцији, али Вучић је то довео до савршенства. Он је сад вршилац све извршне власти у Србији – оцењује професор ФПН Зоран Стојиљковић.

Функција извргнута руглу

Аналитичар Милан Николић сматра да је често појављивање извргавање руглу председничке функције.

– Не треба председник да отвара све живо, ситне ствари, јавне ве-цее или сваки скуп пословних људи. Мора се бирати где ће се појавити, јер председник државе је ипак врховна политичка фигура. Проблем је и спиновање и прављење успеха тамо где га нема. Отварају путеве, а да грам асфалта нису поставили. Исто је радио Борис Тадић. То се ради и у свету, али код нас је баш наглашено – наводи Николић и додаје да експредседника Томислава Николића нисмо виђали на отварањима путева, фирми…

– Николић то није чинио јер је имао јаког премијера Вучића, чији је премијер сада далеко слабија политичка фигура од њега.

 

(Espreso.rs / Kurir.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар