Почетна » Поставили смо вруће питање нашим политичарима: Да ли бисте летовали у Хрватској?!

Поставили смо вруће питање нашим политичарима: Да ли бисте летовали у Хрватској?!

од admin
0 коментар

Туристичка сезона је у пуном јеку. Много грађана Србије као дестинацију за одмор поред Црне Горе, Грчке и Турсксе, бира и Хрватску, упркос тензијама које постоје већ дуго.

За корак испред свих: Лансирана Еспресо апликација! Оверите је одмах!

Било је случајва да услед напетости дође до различитих сукоба и често се дешава да држављанима Србије разбију аутомобил, добацују заједљиве коментаре и третирају их на лош начин. Али и поред тога, Хрвати чине све да што више грађана Србије летује управо тамо.

Председник СРС Војислав Шешељ, недавно је на свом Твитер налогу објавио пост којим објашњава како треба „поступати“ са Србима који летују у Хрватској. Наиме, након објаве медија да је један Београђанин лоше прошао у Ријеци, војвода је написао да сви они који посете Хрватску заслужују тако да прођу.

 

Ми смо позвали неке од наших политичара како бисмо сазнали шта они мисле о томе што Срби у Хрватској доживљавају непријатсноти, као и да ли би они одлучили да свој одмор проведу код суседа, али и где ће се они одмарати током наредног периода.

Бошко Обрадовић, председник политичке странке Српског сабора Двери, био је веома расположен за ћаскање. Открио нам је шта мисли о летовању Срба у Хрватској и непријатном опхођењу Хрвата, али и где ће се он упутити овог лета.

фото: Дамир Дервишагић

– Знам да тензија постоји, одувек је тако. Иако за то нема потребе, дешава се. Поштујем наше суседе, али нема потребе ићи било где другде, када у Србији имамо све. А што се непријатности тиче, могу само да кажем, ко их тера да иду тамо ако се не осећају пријатно. Ја ћу свој одомор провести на Морави. Волим да обилазим Србију и да се дивим свим лепотама које поседује – рекао је Обрадовић.

Зоран Бабић, члан СНС, иако није у Београду, већ у Врњачкој бањи где се одржава Врњачки карневал, радо је поразговарао на тему летовања на хрватском приморју.

фото: Фонет

– Шта да вам кажем. Чуо сам шта се дешава када наши људи оду тамо, али морамо да признамо да је таква ситуација нешто што је стално. Ја ове године нећу ићи нигде, тренутно сам у Врњачкој бањи, уживам и овом приликом позивам и вас да дођете и уживате у свему што Србија има да понуди – рекао је Бабић кроз осмех у разговору за Еспресо.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић, иако је рођена у Хрватској, има своје мишљење о овој ситуацији и дала је веома јасан и интересантан одговор на наше питање.

фото: Стефан Јокић

– Наравно да постоји негативан набој и тензија. Одувек је тако. Нисам изненађена што се такве ствари дешавају. Искрено нисам била у Хрватској јако дуго. Последњи пут сам је посетила 2013. године на један дан. Лично, не бих отишла у Хрватску на летовање, нисам је дуго посећивала и након годину дана непрестаног рада, уколико желим да се одморим, за свој новац, сигурно нећу отићи негде где ће ме вређати или понижавати. Мислим да вам је јасан мој одговор – рекла је она за наш портал.

Чини се да ни политичка елита у Србији није одушевљена идејом да летовање проведу у Хрватској. Судећи по њиховим одговорима, сви су свесни да ће сукоба и размирица увек бити, али опет се нико не либи да то искаже сам.

С друге стране, имамо и оне супрутног мишљења, који се већ годинама уназад, радо одлучују да се одморе у суседној држави.

Борис Тадић на пример, редовно летује на хрватском приморју. У томе му се придружују и Бојан Пајтић, као и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

 

М.Б. Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар