Почетна » ПОТЕРА У КУРШУМЛИЈСКОМ СЕЛУ: Украдени бикови српске породице, па пребачени на КиМ, у истрагу се укључује и ЕУЛЕКС?

ПОТЕРА У КУРШУМЛИЈСКОМ СЕЛУ: Украдени бикови српске породице, па пребачени на КиМ, у истрагу се укључује и ЕУЛЕКС?

од admin
0 коментар

КУРШУМЛИЈА – У куршумлијском селу Трпезе, за сада непознати починиоци украли су два бика која су власништво породице Лучић, једне од ретких која је остала да живи у овом селу које је на самој административној линији са јужном српском покрајином КиМ.

Према првим информацијама, претпоставља се да су према траговима одведени у суседну општину Подујево која је у КиМ. Крађа се десила у понедељак касно поподне, а бикови су били у атару села у пашу. Власник је мало касније приметио да их нема и позвао је полицију која је изашла на терен и утврдила да трагови воде преко административне линије. Ипак, српска полиција нема ингеренције него мора да се обрати ЕУЛЕКС како би они наставили потрагу.

Ово није први случај да се забележе крађе на овом потезу. Највише је реч о шумским крађама, а неретко они који упадају у простор куршумлијске општине како би крали дрва пуцају најчешће у ваздух, када их примете патроле.

Куршумлијска општина се у дужини од 102 километара граничи са суседном подујевском општином и 70 одсто терена је планинског.

Курир.рс/Б.Р.

Можда ти се свиди

Оставите коментар