Почетна » Потпредседник Извршног одбора Србија центра Слободан Илић добио отказ због политичког деловања

Потпредседник Извршног одбора Србија центра Слободан Илић добио отказ због политичког деловања

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Извршног одбора Србија центра за Војводину и изабрани народни посланик Слободан Илић добио је 19. јануара отказ у општини Стара Пазова, у којој је радио више од двадесет година као дипломирани инжењер. Илић наводи да је годинама трпео притиске због неслагања са режимом СНС-а, а који су се појачали услед његовог опозиционог политичког ангажовања у Србија центру на месту председника Општинског одбора Стара Пазова и потпредседника Извршног одбора за Војводину.

Србија центар најоштрије осуђује овакав потез власти која покушава да угуши сваки вид критичког мишљења. Ово је још један вид насиља које спроводи режим, овај пут над политичким неистомишљеницима. Србија центар наглашава да се на овај начин шаље порука запосленима у јавним предузећима и локалним администрацијама да се не усуде да подрже противнике режима Александра Вучића. Наш задатак је да се боримо за праведну Србију, поштовање владавине права, достојанство људи, слободу независних институција и углед државе. Наставићемо борбу за нормално друштво у коме ће се сваки појединац моћи да живи безбедно и достојанствено.

 

“У општину Стара Пазова дошао сам 2004. године, као најмлађи заменик председника општине у Србији. У последњих 12 година у нашу општину запослено је преко СНС-а и СПС-а неколико стотина људи, од којих већина нема како знање тако ни образовање, али има купљене лажне дипломе. Добар део њих чак ни не долази на посао, него прима плате које им дају грађани Србије. По доласку напредњачке власти неколико пута ми је мењано радно место. Наравно, увек на лошије и са мањом платом. Последњих година безброј пута сам упозораван да смањим опозициону активност и критику режима, а нарочито критику председника Александра Вућића. Ти напади су били веома жестоки од када сам се ангажовао у Србија центру”, изјавио је Илић.

Он се осврнуо и на начин на који му је уручен отказ.

“Када су решили да ме отерају нису могли то баш тако лако да спроведу у дело због мог дугогодишњег стажа и образовања, па су прибегли нечему што мислим да је први пут учињено у Србији – угасили су цело јавно предузеће, ликвидирали Општинску стамбену агенцију и на тај начин ме оставили без посла. Све друге запослене пребацили су у друга јавна предузећа и општину, што су и били у обавези”, закључио је Илић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар