Почетна » ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ИВИЦЕ ДАЧИЋА: Четници су ми заклали ујака!

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ИВИЦЕ ДАЧИЋА: Четници су ми заклали ујака!

од admin
0 коментар

– Наравно да сам онако оштро реаговао на одлуку суда. То јесте срамна одлука. Да се разумемо, не мешам се у рад институција, али имам право да изнесем свој став. И признајем, одлука ми је врло тешко пала и из личних разлога – објашњава Ивица Дачић

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је оценио да одлука Вишег суда у Београду о рехабилитацији Драгољуба Михаиловића може да буде само штетна и да направи још веће поделе у друштву, објаснио је да је му је та одлука тешко пала због породичне трагедије.

– Наравно да сам онако оштро реаговао на одлуку суда. То јесте срамна одлука. Да се разумемо, не мешам се у рад институција, али имам право да изнесем свој став. И признајем, одлука ми је врло тешко пала и из личних разлога. Четници су у Другом светском рату заклали мог ујака, маминог брата – каже Дачић за “Курир”.

Он објашњава да његова реакција није могла бити другачија због те трагедије.

Foto: Miloslav Samardžić/Album Đenerala Draže

– Четници и окупатор су мојој породици и целој Србији нанели много зла. То су ствари које се никад не заборављају. Зато сматрам да је одлука о рехабилитацији потпуно скандалозна – каже Дачић.

Због зла и других неправди које је четнички покрет нанео грађанима Србије Дачић је скинуо Недићеву слику када је ушао у кабинет бившег премијера Мирка Цветковића.

Foto: wikipedia.org

– Чим сам ушао у кабинет Мирка Цветковића, скинуо сам Недићеву сликуса зида на ком су биле закачене слике бивших премијера. Некоме ко је сарађивао с Немцима, учествовао у гнусним злочинима није ту место – сматра Дачић.  

Телеграф-курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар