Почетна » Повереник СНС-а за Гроцку је близак Симоновићев пријатељ, изградио му викендицу на Сребрном језеру

Повереник СНС-а за Гроцку је близак Симоновићев пријатељ, изградио му викендицу на Сребрном језеру

од admin
0 коментар
milvikendica

 Наиме, 15 јуна 2012. године формирана је садашња власт у Гроцкој из редова СНС-а, УГ „Наш Човек“ и ДСС-а. Тесна већина ове коалиције бројала је само 18 одборника, наспрам 17 колико су тада имале остале странке у грочанском парламенту. Како не би дошло до преласка одборника у супротни табор, СНС је своје чланове одвео у карантин у једној кући на Сребрном језеру, како не би имали никакав контакт са спољним светом. Одборници су затим са Сребрног језера одмах одвежени на конститутивну седницу СГО Гроцка, након које је и формирана владајућа већина.

Након формирања већине у ГО Гроцка, на Сребрном језеру, где су одборници били у карантину, убрзо су почеле да ничу нове зграде. Колики је комплекс зграда изграђен на том месту ,Жиг Инфо је објавио 2015. године упоређујући „орто фото“ слике из 2009-те године и 2015. године.
На „орто фото“ приказу из 2009. године, видело се да је овај део КО Сребрног језера неизграђен, док „oрто фото“ приказ направљен те 2015 указивао је да је на датом месту изграђен комплекс објеката.

Жиг Инфо је у више наврата писао о овом „Грочанском дедињу“ на Сребрном језеру приказујући који све грочански функционери из СНС-а поседује виле, или како они називају викендице на овом месту.

Те 2015. Године када смо истраживали ово насеље, дошли смо и до имена Милосава Миличковића, тадашњег председника ГО Раковица. Међутим, како смо истраживали само особе са територије ГО Гроцка, „викендица“ Милосава Миличковића није приказана у текстовима.

milvikendica

Тада на терену, наш новинар Милан Јовановић, коме је запаљена кућа, записао је сведочење радника на „викендицама“ у „Грочанском дедињу“. Како су му радници испричали, Миличко (Милосав Миличковић) се једва и јављао, а никада им није понудио ни чашу воде. Иначе, доста послова на овим викендицама радило је ЈКП „Гроцка“ које је отишло у стечај за време СНС-а, односно Симоновићевић људи у Гроцкој.

Погледајте распоред  појединих „викендица“  као и власника, на Сребрном језеру које су изграђена од када је Драгољуб Симоновић, коме је почело суђење као осумњиченом да је налогодавац паљења куће нашег новинара Јовановића, постао део власти као истакнути члан СНС-а.

grockadedinje

Београдски одбор СНС-а, половином маја 2019. године, поставља Милосава Миличковића за повереника у Гроцкој. Миличко се, наводно, одрекао Симоновића у странци ,међутим чињенице говоре другачије. Поред ове викендице које му је, де факто, изградио Симоновић, Миличко за координаторе у Гроцкој поставља све његове (Симине) људе. Тако у Гроцкој данас, поред Миличка као повереника СНС-а имамо и координаторе у „саставу“ Стефан Дилберовић, Миленко Буквић, Ђорђе Јевтић и Владо Радовановић. Сви они су заправо Симоновићеви људи, о чему је Жиг Инфо у више наврата писао.

Неретко је Миличковић, поред министра полиције Небојше Стефановића био гост у Гроцкој приликом разноразних манифестација. Једна од тих манифестација је и „Пливање за Часни крст“ 2018. године, када су гости тадашњег председника Симоновића били Милосав Миличковић и Небојша Стефановић (насловна фотографија)

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, Милан Јовановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар