Почетна » Правни у Новом Саду је учитељица живота-Гузоњини синови

Правни у Новом Саду је учитељица живота-Гузоњини синови

од admin
0 коментар

Студенти Правног факултета у Новом Саду не смеју да учествују у „Протестима против диктатуре“ иначе им лидери студентских асоцијација прете дисциплинским поступком и удаљавањем са студија, а поједини су већ јавно и пребијени на факултету, без да их је наставно веће узело у заштиту. За ову послушност свако од студентских удружења годишње добија до пет хиљада евра, има право на добит од студентских путовања и журки, а вође лето бесплатно проводе у вили Игора Мировића у Црној Гори.

На Правном факултету у Новом Саду постоје две студентске асоцијације, обе званично политички неутралне, али обе под контролом Српске напредне странке: Савез студената правног факултета и ЕЛСА („Европска асоцијација студената права“, која са Европом нема никакве везе, али тако лепше звучи).

Један од водећих људи у Савезу студената је Алексеј Бојков, кога је на то место поставила његова тетка Маја Гојковић. Његова десна рука је Момчило Миливојевић, кога колеге зову Мома Педер (да ли због склоности или због карактера, не зна се). Њихов заједнички пријатељ и још један од студентских лидера окренутих против студената је Тихомир Михајлов који је написао на свом фејсбук налогу како су он и Миливојевић организовали „Gay boat pary“на који позивају и друге студенте, а учествовао је већ и син Игора Мировића. Уношење и конзумирање марихуане и алкохола у просторијама Савеза није никакав проблем, нити тајна.

Тихомир Михајлов је син бившег градоначелника Зрењанина, Милете Михајлова, који је у напредњаке пребегао пошто је до краја упропастио свој град. Захваљујући том пребегу и новцу који је као данак донео Андреју Вучићу, Милета је добио не само амнестију за све што је радио, већ је и свог сина студента запослио у „Нафтагасу“, где овај прима више него солидну плату, иако не зна ни где му је радно место.

И у ЕЛСИ је слична ситуација са водећим људима. Председник те асоцијације Андреј Ковачевић је до политичког пада Бојана Пајтића тврдио како је са њим изузетно близак (што је Пајтић демантовао), а затим брзо мења страну којој припада и на факултету јавно блати бившег председника Извршног већа. Захваљујући правовременом прелету, Ковачевић и даље на Факултету јавно може да продаје стероиде који су забрањени у Србији, јер као нуз-појаву имају и деловање на психу (стварају повећану агресивност), а што се види из понашања самог Ковачевића. Свом политичком опоненту, студенту Јовану Огњеновићу је јавно, пред сведоцима на Факултету претио да ће га „изнабадати“. Огњеновић је, иначе, претучен на Факултету од стране разуларене групе политичких противника. О свему је полиција уредно и више пута обавештавана, али никада ништа није предузела.

Иако тврди како је ЕЛСА неполитичка организација Ковачевић упорно одбија да као чланове прихвати студенте који су активни у патриотским организацијама.

„Неполитичност“ студентских организација види се и из чињенице да је лидер Савеза студената Јован Жугић на Правни као госте-предаваче доводио и Војислава Шешеља, а појавио се, као специјални гост, у једном тренутку и Игор Мировић, актуелни председник Извршног већа Војводине испред СНС-а, чији је син активан у обе студентске асоцијације. Прошлогодишњи студент – продекан Тамара Добричанин говорила је на партијским трибинама СРС-а и то никоме не смета, али ако је неко присталица и учесник „Протеста против диктатуре“ не може да постане ни члан неке од студентских асоцијација, а камо ли функционер.

Оперативац Српске напредне странке на Факултету је професор Слободан Орловић, који то ни не крије, као ни своју везу са студенткињом Добричанин. Орловић се отворено и често дружи са Миланом Ћуком, потпредседником Скупштине Војводине, а у њиховом друштву је увек и један од вођа навијача „Партизана“ из Оџака, који им је, вероватно, обезбеђење. Своју миљеницу Тамару, која од њега и финансијски зависи, професор викендом води у новосадски ресторан „Моја кафаница“.

Милош Мировић, син Игора Мировића, пажњу јавности је прошле године привукао изјавом да гладан народ Србије, ако нема за хлеб, треба да једе колаче. Захваљујући блискости са овим сином важног политичара, одабрани функционери студентских асоцијација бесплатно летују у Бечићима, у вили „Апартмани Митенде“ чији је сувласник Игор Мировић, где се организују летње баханалије. Милош је присутан на свим журкама, али није уплетен у деобу пара, пошто их има више него довољно.

Свом познанику, а нашем извору, Мировић старији је рекао како странка новац студентима Правног шаље преко професора Драгана Милкова, који је, наводно, од своје скромне професорске плате купио нови „Порше“ и који јавно у свакој прилици подржава Александра Вучића. Милорад Мирчић за њега тврди како је „стари оперативац службе“.

Годишње се за сваку од две студентске организације издваја по 2.000 до 5.000 евра, а ту су и провизије од организованих путовања и журки. Зато не треба да чуди како њихови лидери колегама строго забрањују учешће на „Протестима против диктатуре“, а онима који активно позивају на протесте прете „првим и другим спратом“, што је шифрован назив за покретање дисциплинског поступка и удаљавање са студија.

 

Игор Милановић, Таблоид

Можда ти се свиди

Оставите коментар