Почетна » ПРАВО ПРЕД ВЛАДУ Стаматовић багерима и аутобусима кренуо на Београд!

ПРАВО ПРЕД ВЛАДУ Стаматовић багерима и аутобусима кренуо на Београд!

од admin
0 коментар

Конвој аутобуса из Чајетине кренуо је јутрос према Београду на најављени протест због „државне опстукције градње гондоле“.

Седам аутобуса, неколико комбија и више десетина аутомобила нешто испред девет сати запутило се према престоници. Чајетинцима се у Ужицу придружило и двадесетак житеља овог града.

Колона са Златибора ући ће у Београд предвођена багерима који су пар сати пре „главнине“ кренули на протест. Златиборцима ће се на путу придружити Чачани и Краљевчани, а очекује се и подршка Београђана – чланова опозиционих странака.

Председник општине Милан Стаматовић данашњи протест најавио је као „долазак под прозоре ненародној власти. Зборно место је црква Светог Марка одакле ће се протестанти запутити ка Влади Србије.

– Данас бранимо целу Србију од Хоргоша до Драгаша од покушаја класичне окупације и отимачине од мистериозних страних и домаћих тајкуна и квазиинвеститора – поручио је пред пут председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

На писарници зграде Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Златиборци ће предати „списак десетина килограма докумената које је општина Чајетина предала тој адреси ради добијања грађевинске дозволе за изградњу гондоле“. Потом ће Министарству пољопривреде бити предат званичан приговор због „покушаја беспризорног отимања више од трећине отимања општине Чајетина под фирмом формирања Парка природе Златибор“.

Претходно, Чајетина је по Закону о доступности информацијама од јавног значаја, од Министарства грађевинарства затражила увид у комплетну документацију на основу које је издата грађевинска дозвола за „Београд на води“, „да би се уверили да ли је и за његовог тајновитог инвеститора важила иста процедура“.

На писарници Владе Србије Чајетинци ће, због „правног терора“, предати захтев за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, и државних секретарки Стане Божовић и Александре Дамњановић.

 

В.Л Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар