Почетна » ПРЕДИЗБОРНА ТРКА Вучић: Сви би се ујединили, само да нас победе

ПРЕДИЗБОРНА ТРКА Вучић: Сви би се ујединили, само да нас победе

од admin
0 коментар

СНС и СДПС наступаће заједно на изборима на свим нивоима, договорено је на састанку који је данас одржан у седишту Српске напредне странке.

У седишту Српске напредне странке данас (СНС) данас је одржан састанак председника СНС-а Александра Вучића и лидера Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расима Љајића.

Након састанка лидери странака су саопштили да ће СНС и СДПС заједно наступати на изборима на свим нивоима.

– СДПС Расима Љајића је у овом тренутку најзначајнији партнер напредњака – рекао је Вучић и истакао да су на састанку разговарали о томе шта треба да се уради за Србију, а не о томе „кога и како да мрзе“.

– Ићи ћемо заједно на републичке и покрајинске изборе, а препоручићемо општинским и градским одборима да заједно иду на локалне изборе. Установили смо основне циљеве ако добијемо подршку грађана Србије и Војводине – рекао је лидер напредњака додајући да је и до сада много постигнуто, али да Србија може боље и више.

Говорећи о будућности Србије, Вучић је рекао да је најважнији економски развој и да се обаве сви послови који ће Србију до краја 2019. довести пред врата ЕУ.

Сви би се ујединили, само да победе СНС

Вучић је рекао да је уверен да би се све опозиционе странке ујединиле, без обзира на међусобне анимозитете, само кад би имали један глас више од СНС.

– Сви би се они ујединили, чак и са СПС-ом, само кад би имали један глас вишше и формирали владу – рекао је Вучић и додао да је то због тога шшто он не пристаје на рекете.

– Не пристајем ни на какве дилове и никад ништа нисам украо. Зато су сви они против мене, јер су због такве политике изгубили привилегије – закључио је Вучић.

Љајић је рекао да ће водити фер кампању и да се неће провлачити по политичком блату.

– Очекујемо да ће кампања бити тешка, јер ће овај савез, а пре свега лидер СНС Александар Вучић бити главна мета опонената – истакао је лидер СДПС-а и додао да је та странка, као мањински партнер спремна да да пун допринос листи.

– Ми смо и до сада у Влади добро сарађивали, и испуњено је све што је обећано током предизборне кампање 2014. године. Други разлог за ову коалицију је то што је и једној и другој странци циљ да Србија добије стабилну владу која ће до краја спровести суштинске структурне реформе – рекао је Љајић захваљујући се Вучићу на досадашњој сарадњи.

Вучић је рекао да ће СНС преговарати са још странака и да ће јавност о томе бити благовремено обавештена.

Он је додао да ће СНС наставити да спроводи реформе, али и да иду на изборе врло свесни шта их чека.

– Ми смо пошли на изборе знајући са чим се суочавамо. Идемо у кампању под најтежим могућим условима – рекао је Вучић  помињући „афере“ које се последњих дана приписују у последње време Српској напредној странци, помињући „лажни лого СНС“ у београдској Арени, али и аферу „прислушкивање“.

– Испоставило се да госпођа Удовички никад није разговарала са Николом Петровићем и да је нико није рекетирао, нити тражио новац. Тврдили су и да сам за Нову годину био у Дубаију, и измишљали низ других афера – поручио је Вучић.

Он је одбацио тезе да изборима жжели да елиминише критике, јер, како је рекао, те афере нису ни настале на критикама, већ на „најбруталнијим лажима“.

– Оптужили су ме да сам уцењивао човека кога у животу нисам видео, па сам ишао на детектор лажи – казао је Вучић.

Вучић је рекао да још није разговарао са представницима из СПО и странке Богољуба Карића о заједничком наступу на изборима.

Он је истакао и да неће одустати од своје досадашње политике.

– Нећу мењати своју политику. Ми идемо ка ЕУ, то је политика са којом идемо и на изборе – поручио је лидер СНС додајући да је одлука о изборима била добра и да је донета у најбољем тренутку.

Отварање Прокопа за два дана

Вучић је рекао да се очекује значајан суфицит у буџету за јануар, као и да ће се о новом повећању плата и пензија говорити крајем године.

Најављујући да ће кроз два дана бити отворена железничка станица Проком, после 44 године колико је грађена, Вучић је поручио да је и то још једно обећање које је власт испунила рекавши да ће радови бити завршени до Светог Саве.

Упитан шта ће се догодити са Законом о ауторским правима, на чије су измене фоторепортери имали значајне замерке, одговорио је: „Решаваћемо то да помогнемо фоторепортерима“.

– Јер једино на изборима можемо да се уверимо да људи у Србији верују да земља иде у добром правцу – изјавио је лидер СНС.

Вучић је рекао и да се неће појављивати на скуповима током изборне кампање.

– Имамо много посла у марту и априлу. Мој план је да се појавим на првом и завршном скупу. Први скуп, такав је план, би требало да буде у Лесковцу, а последњи у Београду – открио је Вучић.

Из редова СНС састанку, поред Вучића, присуствовали Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Никола Селаковић и Братислав Гашић.

Потпредседник СДПС-а Милорад Мијатовић изјавио је у четвртак, 21. јануара да ће та странка о заједничком изласку на најављене ванредне парламентарне изборе прво разговарати са СНС, јер са том странком има дугогодишњу добру сарадњу.

Мијатовић је рекао да је са СНС-ом већ било разговора о учешћу на покрајинским и локалним изборима и да су на ту тему договори постигнути.

„Локал не можете посматрати униформно, међутим, генерално ћемо ићи са Српском напредном странком“, казао је потпредседник СДПС-а.

Ускоро смена Гашића

Премијер је поручио да ће одржати своју реч о смени министра одбране.

Када су га новинари питали кад ће Гашић бити смењен Вучић је одговорио да ће бити како је већ најавио – до краја јануара.

 

(beta)

Можда ти се свиди

Оставите коментар