Почетна » Предизборно обраћање странака у Гроцкој (ВИДЕО)

Предизборно обраћање странака у Гроцкој (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Медијска слика у Србији, према извештају „Репортера без граница“ није идеална и у константном је паду на рејтинг листи. Један од разлога пада медијских слобода на тој листи јесте и паљење куће новинару Жиг инфа, Милану Јовановићу. Као налогодавац за паљење куће, осумњичен је Драгољуб Симоновић тада председик ГО Гроцка и владајуће Српске напредне странке. За време предизборне кампање, сазнали смо и да представници владајуће странке у Гроцкој користе ресурсе државе, како би промовисали СНС. А функционерска кампања је нешто што је Законом забрањено.

Да медијска слика у Србији заиста није повољна, о томе вам могу сведочити сви новинари Жиг инфа. Без обзира на све трагедије које су нас задесиле, Жиг инфо је у претходном „предизборном“ периоду,  пружио свима онима који излазе, као и онима који не излазе на изборе, коректно и фер извештавање.

Од када су расписани избори, испратили смо сваку странку или групу грађања која је предавала потписе Изборној комисији. Од свих смо узели изјаве.

Први пут у историји ГО Гроцка, организовали смо јавну дебату, а сви учесници на изборима у Гроцкој су позвани на исту, као и један представник оне стране која се залаже за бојкот. Нажалост, иако ни један учесник није одбио учешће, дебату су испоштовали само представници, Блажо Стојановић, Немања Тодоровић, Бобан Миленковић и Емил Пантић.

 ДЕБАТА -ОВДЕ

За крај предизборног циклуса, односно за дан предизборну тишину, свим учесницима на изборима у Гроцкој дали смо могућност да се у кратком видео клипу , до 2 минута, преко нашег портала обрате јавности. Свим учесницама је допуштено да сами осмисле видео, како би привукли део јавности који ће изаћи на изборе. Ни на овај позив се нису сви одазвали.

Представници Српске напредне странке, Српске радикалне странке, као и ГГ „Златна зора“ до предвиђеног времена нису послали своје видео клипове.

Представници Социјалистичке партије Србије и ЈС-а, који наступају под редним бројем 2, су се обратили у завршном обраћању јавности Гроцке:

 

 

Листа под редним бројем 3- Наш човек обратила се јавности на следећи начин:

 

 

Листа под редним бројем 4- Заветници, обратили су се јавности на следећи начин:

 

 

Листа под редним бројем 5- Метла 2020 и ПОКС обратили су се јавности на следећи начин:

 

 

Листа под редним бројем 6- Покрет слободних грађана, обратили су се јавности на следећи начин:

 

 

 

На дебати организоване од стране Медијског центра „Жиг инфо“, Емил Пантић, повереник Двери, странке која бојкотује изборе, између осталога, изјавио је:

– Све полуге власти, па и медији су у рукама једног човека и резултати избора су унапред познати… Чак и локалне листе „опозиције“ су са 12 кандидата одборника, те је немогуће као такав формирати самостално било какву власт. Докле се изборни процес не буде променио, не треба истом дати легитимитет. изјавио је, између осталога, Емил Пантић.

Право сваког грађанина је и да изађе, као и да не изађе на изборе. Поред странака и удружења који излазе на изборе у недељу 21. јуна 2020. године, постоје и оне странке и удружења која се залажу за бојкот избора. На вама је да одлучите.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар