Почетна » Председница општине Бајина Башта доделила себи новчану помоћ како би прегурала некако енергетску кризу

Председница општине Бајина Башта доделила себи новчану помоћ како би прегурала некако енергетску кризу

од Други Пишу
0 коментар

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић доделила је себи и свом заменику Миленку Ордагићу солидарну помоћ у износу од 49.500 динара. Помоћ је, како се наводи у решењу, одобрена због превазилажења последица енергетске кризе. И док бројни грађани грцају и не могу да обезбеде себи помоћ, појединици функционери се сналазе.

У решењу се наводи да се председници општине Бајина Башта Весни Ђурић одобрана исплата солидарне помоћи у висини од 49.500 динара, као помоћ у превазилажењу последица енергетске кризе.

У образложењу се наводи да је Посебним колективним уговором за запослене пропісано право запосленог на солидарну помоћ за побољшање материјалног и социјалног положаја запосленог у складу са мерама прописаним општим актом послодавца и расположивим финансијским средствима.

Како је образложено у решењу, солидарна помоћ се исплаћује по следећим критеријумима: – запосленом чији је износ нето плате до 50.000,00 динара у месецу октобру у години у којој се исплаћује солидарна помоћ, у пуном износу утврђене солидарне помоћи.

Исто решење одобрено је и заменику председника општине Миленку Ордагићу, које је такође намењено 49.500 динара као помоћ у превазилажењу последица енергетске кризе.

Подсетимо, ово није први случај да функционери из Србије користе овакав начин да превазиђу енергетску кризу, коју имају сви грађани.

Тако је октобру у Нишу скупштински одбор за административна питања донео је решење о исплати 40.000 динара свим функционерима на сталном раду, ради превазилажења енергетске кризе у предстојећем периоду. Из Одбора кажу да ће солидарну помоћ добити преко 20 запослених, а из опозиције апелују на Град да новац усмери социјално угроженим Нишлијама.

Док је опозиција критиковала да се нерационално троше средства, власт је наводила како у томе не види ништа спорно.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар