Почетна » Председник Николић: Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује

Председник Николић: Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује

од admin
0 коментар

Најважнији задатак државе је да измени забрињавајућу демографску слику Србије и да се више рађа него што умире, поручио је данас председник Србије Томислав Николић.

Он је, отварајући Сипмозијум Удружења гинеколога и опстетричара Србије, Црне Горе и Репбулике Српске, рекао да је значај гинекологије, не само у разумевању улоге медицине, већ као сталне бриге државе и друства да примењује ново и савремено како би се тај задатак испунио.

Свака амбуланта, болница, породилиште, истакао је Николић, јесу места у којима се најпре препознаје колико држава брине – од амбијента, преко учења медицинског особља, до научних скупова попут данашјнег.„Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује. Гинекологија се бави женом којој би требало омогућити да буде здрава да би могла да одраста, ствара и рађа“, рекао је председник..

Истичући да за научнике не постоје границе, Николић је рекао да календар научних скупова у нашој земљи све испуњенији из године у годину, што је признање медјународне академске заједнице доприносу који српски научници пружају свету.

Теме којима је Симпозијум посвећен, и стручњаци који су се окупили, према речима председника, указују да ће и овом приликом из Београда ка свету бити упућен још један значајан допринос медицинској науци и пракси.

Министар здравља Златибор Лончар, обраћајући се учесницима Симпозијума, рекао је да медјународна, а посебно регионална сарадња, игра значајну улогу у остваривању циљева Удружења.

„Унапређење гинеколошке струке превазилази све друге по значају, јер су заштита здравља жене, мајке и детета глобални миленијумски циљеви“, рекао је Лончар.
Отварању симпозијума, који се одржава у Хотелу Метропол Палас, присуствовали су супруга председника Драгица Николић, председник САНУ Влада Костић, декан

Медицинског факултета Небојша Лалић, а окупљене је поздравио и пожелео им срећан рад председник Удружења Александар Стефановић.

Тема дводневног симпозијума, који се одржава под покровитељством председника Николића и Министарства здравља, су новине и савремени трендови из области гинекологије и акушерства

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар