Почетна » Председник општине Бела Паланка давао послове супрузи, брату и општинским већницима: Спискао пола годишњег буџета, трпе плате радника у јавном сектору

Председник општине Бела Паланка давао послове супрузи, брату и општинским већницима: Спискао пола годишњег буџета, трпе плате радника у јавном сектору

од Други Пишу
0 коментар

Народна посланица Странке слободе и правде Јелена Милошевић припрема документацију коју ће послати председнику Србије Александру Вучићу, а која ће садржати најдрастичније примере ненаменског трошења новца из буџета општине Бела Паланка, за које је директно одговоран председник те општине Горан Миљковић.

Милошевић је за портал Нова.рс казала да је према извешају Државне ревизорске институције, Миљковић ненаменски потрошио 400 милиона динара, што је 48 процената годишњег буџета те општине.

„Ненаменско трошење буџетских средстава има за последицу то да запослени у јавном сектору не примају редовно плату. Био је један дуг период када нису примили ни једну једину плату, што је недопустиво. Васпитачице су у јуну примиле децембарску плату, а радници општинске управе примили су у јуну јануарску плату“, истакла је Милошевић.

Према њеним речима, Агенција за спрачавање корупције у свом извештају утврдила је да је Миљковић, без тендера, фирмама своје супруге, рођеног брата и општинског већника путем јавних набавки малих вредности доделио, односно пребацио из општинског буџета 18 милиона динара.

„Због сукоба интереса, непотизма и осталог Агенција за спречавање корупције донела је решење којим се препоручује смена Горана Миљковића. Међутим, гле чуда, скупштинска већина у Белој Паланци одлучила је да им се свиђа што је председник општине краљ непотизма и што је до грла у сукобу интереса. Гласала је против препоруке Агеније за спречавање корупције, одлучила је да нема сукоба интереса, да нема непотизма и ево Миљковића већ у трећем, односно четвртом мандату“, изјавила је Милошевић.

Она је казала да је о ненаменском трошењу буџетских средстава обавестила на Скупштинском заседању премијера Србије Милоша Вучевића, међутим, он јој је на све то рекао да је Миљковић раније био члан Демократске странке и питао је што се није бунила против белопланачког председника у то време, од 2012. до 2016. године.

„Рекао је такође да ће Миљковић, све док буде успешно водио општину имати њихову подршку. Због тога сам одлучила да прикупим документацију и пошаљем је на Андрићев венац. Да ли је успешно вођење општине то што радници не примају плате. Како изгледа онда неуспешно вођење општине. Затражићу одговор на то питање од председника Србије“, нагласила је Милошевић.

Она је казала да људи у Белој Паланци нису гласали на изборима за Миљковића, као ни за то да он пуни рачуне и џепове своје породице, већ су гласали за Вучића.

„Људи у Белој Паланци верују да би Вучић сменио Миљковића, али да не зна шта овај ради. Верују људи да само Вучић ради, а да сви око њега краду док он о томе појма нема. Ево сад има начина да сазна, а ја ћу сву документацију послати на Андрићев венац да једном решимо ту дилему – јел Вучић зна или не зна колико се краде“, нагласила је Милошевић.

Она је подсетила да је општина Бела Паланка једна од најнеразвијенијих општина у Србији, са просечном платом која је мања од 73.000 динара и која је скоро 30.000 динара мања од републичког просека.

Поводом извештаја Државне ревизорске институције и оптужби које је на његов рачун изнела народна посланица Јелена Милошевић контактирали смо председника општине Бела Паланка Горана Миљковића, али није желео да коментарише њене наводе и извештај ДРИ.

Goran Miljković Foto:belapalanka.org.rs

Миљана Исаиловић   нОва

Можда ти се свиди

Оставите коментар