Почетна » Председник општине Горњи Милановац навија за послушне директоре

Председник општине Горњи Милановац навија за послушне директоре

од admin
0 коментар

 

Према његовим речима, Ковачевић је рекао у изјави локалним медијима да навија за кандидата за директора ЈКП „Горњи Милановац“ чије је именовање суд поништио.

„Шта више, позива га да се поново кандидује. Поред тога, јавност није имала прилику да види пресуду којом је поништено именовање директора овог јавног предузећа, а што је још горе то нису могли да виде ни одборници Скупштине општине Горњи Милановац“, рекао је Јевтовић за наш портал.

Зашто су одборници и јавност ускраћени да знају шта пише у пресуди је питање које се оправдано може поставити, запитао је он.
Међутим, констатовао је, када неко нема поштовања према Скупштини општине јер уз материјал за седницу пресуда није подељена, а одборници су се о новом конкурсу изјашњавали, па зашто би њима одговорио на ово питање.

„Упутили смо и захтев за приступ информацијама од јавног значаја 26.05.2021. године којим смо тражили пресуду, али још нисмо добили одговор. Да ли позив председника општине Горњи Милановац да се кандидује лице чије је именовање поништено уствари значи да нико други не треба да се кандидује јер нема никакву шансу? Чему онда јавни конкурс? Зашто се законодавац уопште трудио да напише да је неопходан јавни конкурс за именовање директора јавних предузећа? Зашто уопште постоји процедура за њихово постављење? „, истакао је Јевтовић.

Треба подсетити грађане да у општини Горњи Милановац постоје само два јавна предузећа. У ЈП за изградњу општине Горњи Милановац директору је истекао мандат још 2017. године, а од тада нити је иманован в.д. директора, нити је расписан конкурс за директора, подсетио је он.

„Нећемо питати зашто. Можда је нека тајна у питању. У ЈКП Горњи Милановац је 2018. године био конкурс, али је пресудом Вишег суда у Чачку 6П1. бр 4/2020 од 02.09.2020. године поништено решење Скупштине општине Горњи Милановац о именовању директора ЈКП Горњи Милановац. Дакле, у једном јавном предузећу недефинисан статус, непознат широј јавности, а у другом поништено решење“, тврди Јевтовић.

Да ли то брине председника општине нити знамо, нити нас занима, каже он и додаје:

„Када ми будемо у могућности да одлучујемо неће се бавити навијањем, већ искључиво поштовањем важећих прописа, процедура уз максималну јавност у раду и обавештавање јавности о свему битном за рад јавних предузећа основаних новцем грађана Горњег Милановца“.

Љубица Сокић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар