Почетна » Председник ССП-а Гроцка: „Не би ме чудило да ме оптуже да сам себи поломио ногу“

Председник ССП-а Гроцка: „Не би ме чудило да ме оптуже да сам себи поломио ногу“

Огласио се председник ССП Гроцка којег је полиција брутално претукла на протесту

од Други Пишу
0 коментар

Председник Странке слободе и правде из Гроцке, Жељко Вагић који је брутално претучен од стране полиције испред градске скупштине, огласио се поводом насиља које је виђено синоћ од стране полиције.

Како је истакао за Нову, све је почело 17. децембра, на дан избора, када је доказано да су они покрадени, а да су идејни творци те невиђене крађе управо политичари који пропагирају сваки вид насиља већ 12 година у Србији. Како наводи, зна се о коме је реч, а то су СНС и СПС, а по потреби се за сваке изборе нађу неки „несторовићи, вацићи, заветнице, шешељи“ и слично.

„Као председник општинског одборе ССП Гроцка могу да кажем да сам у току самог изборног дана уочио куповину гласова у Бегаљици за 30 евра, док је у Врчину и Заклопачи јавна тајна била да се глас плаћао 100 евра, а за све то време полиције није било ни на видику. Поред тога, НН лице из црног бмw-а је ударило нашег контролора јер је хтео да спречи куповину гласова. Ни дан данас од полиције нисмо обавештени да ли је то лице пронађено и процесуирано“, наводи Вагић.

Он наглашава да због сличних примера грађани су приморани да изађу на улице и бране изборну вољу стечену на изборима, и да као и увек до сада, борио се за слободу мишљења и избора, па је тако и овај пут.

„Тачније, синоћ на великом протесту Србије против насиља. Након обраћања Маринике Тепић, Микија Алексића и осталих бораца за правду, као и сви, упутио сам се испред Старог двора са циљем да чујем Владимира Обрадовића, члана Привременог органа Града Београда, и остале посланике који су хтели да уђу у Стари двор и са балкона се обрате окупљеним незадовољним и покраденим грађанима. Морам да напоменем да сам током целе вечери био у маси по страни и гледао како се одвијао догађај“, каже председник ССП Гроцка.

Он истиче да је било доста нервозе и напетости, али да је евидентно да је било, неких два сата од окруживања Старог двора, салва каменица полетела према прозорима од стране маскираних лица која су се брже боље, потом, удаљила са места инцидента.

„Очекивано је било да после тога реагују и додатне снаге полицијске службе, након чега сам се са пријатељима повукао ка улици ближе тротоару и јавној гаражи. У том тренутку је наишао први кордон Жандармерије који нас је гурнуо, након чега сам изгубио равнотежу и пао на већ искривљен зглоб. Пријатељи су ми помогли да се спустим ка јавној гаражи како бих сачекао Хитну помоћ. Убрзо након тога наилази други кордон Жандармерије из којег се издваја један припадник и погрдним речником нас тера да се померимо одавде“, описује догађаје од синоћ.

Исти тај припадник жандармерије упутио муи је салву увреда, иако му је Вагић показао на своју повређену ногу, и рекао му да одмах мора да се склони са тог места. Он истиче да се од стања шока несећа да га је припадник жандармерије шутирао по поломљеној нози, али објашњава да су његова два пријатеља добила ударце по леђима пендреком.

„Следеће чега се сећам је да сам трпео несносне болове због ходања са сломљеном ногом и да сам само захваљујући пријатељима који су били са мном устао и удаљио се ка Тргу Николе Пашића. Након тога сам завршио у Ургентном центру. Током целе ноћи и ујутру сам имао пратњу два полицајца и они нису дозвољавали да се преселим из старог Ургентног центра у Болницу ортопедије на Бањици. Тек после неколико захтева полицајци су се повукли“, објашњава шта се догађало после батина председник ССП из Гроцке.

Вагић наводи да га не би чудило да на крају буде оптужен да је сам себи поломио ногу, какве су институције у Србији, али да сигурно зна да га ово неће поколебати да одустане од изборне воље грађана Гроцке коју су исказали 17. децембра и да ће ногу излечити.

„Они су листи уједињене опозиције у односу на претходне изборе дали 50 процената више подршке, односно 3000 нових грађана који су рекли да желе Србију без насиља, криминала и институција које раде у корист мафијашког режима. Како рече један човек, за нашу Србију морамо се сами изборити“, завршио је председник ССП Гроцка.

 

Јован Младеновић, Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар