Почетна » Председника возе у крнтији

Председника возе у крнтији

од admin
0 коментар

Због нечувеног немара, српски председник Томислав Николић принуђен да користи БМВ стар 18 година. Знатно новији „мерцедес“ чами у гаражи јер нема гуме

СЛУЖБЕНИ „мерцедес“ намењен председнику Томиславу Николићу већ годину и по дана стоји у гаражи, јер за њега нема адекватног модела гума које треба да буду замењене, па се први човек Србије вози у аутомобилу БМВ из 1997, који је међу најстаријим у државној „флоти“!

Због овог немара у Председништву упиру прст у Министарство унутрашњих послова које је, по њима, задужено за одржавање „мерцедеса“ избаченог из строја. Како тврде, у МУП уопште нису показали вољу да се овај случај реши, чиме је индиректно угрожена Николићева безбедност.

– Председник је „мерцедес“ користио све док су гуме биле у реду. Ипак, толико су се излизале да га више није сигурно возити. Речено нам је само да не могу да се набаве адекватни пнеуматици и зато се сада не користи – казали су нам на Андрићевом венцу.

Иначе, у питању је возило које је купљено 2010. године док је на челу Србије био Борис Тадић. Плаћено је 620.000 евра и има специјална непробојна стакла, може да издржи експлозију, а у аутомобилу се налазе боце са кисеоником.

Осим проблема са „мечком“, Николић је имао пех и са другим возилом из пратње. Блиндирани џип „мерцедес брабус“ који је шеик Абу Дабија Мухамед бин Зајед ал Нахјан поклонио Србији, слупао је на Новом Београду, априла прошле године, радник сервиса који га је возио због тестирања.

Удес је изазвао возач аутобуса који је непрописно скренуо, па је на њега налетео џип. Такође, радник сервиса није уопште смео да седне у аутомобил из председниковог ескорта, јер му је истекла возачка дозвола. Штета на аутобусу и џипу процењена је на милион динара.

– Овај ауто није враћен, јер је у питању стопостотна штета и верујемо да ту нема поправке – тврде у Председништву.

Од почетка мандата Николић није имао среће са аутомобилима. Инцидент је доживео и на ауто-путу Београд – Ниш када је његову колону „исекао“ џип. После интервенције обезбеђења он је заустављен, а шеф државе је наставио пут.

МУП: ПРВО ТЕНДЕР

Следеће недеље биће расписан тендер за поправку свих возила, укључујући и службени аутомобил који користи председник Томислав Николић – речено нам је јуче у Министарству унутрашњих послова.

„СЕДМИЦУ“ ДОДЕЛИЛИ ПОКОЈНОМ ПРЕМИЈЕРУ

Исти модел аутомобила којим се сада вози председник Николић користио је бивши премијер Србије Зоран Ђинђић. Реч је о моделу БМВ 7 који има оскудну опрему, а блиндирана су му само стакла.

С. С. РОВЧАНИН    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар