Почетна » Представници Не давимо Београд у посети Берлину

Представници Не давимо Београд у посети Берлину

од Други Пишу
0 коментар

Представници покрета Не давимо Београд започели су четвородневну посету главном граду Немачке, где ће учествовати у разговорима на два нивоа, како са високим представницима партије Зелених, тако и са колегама из ове партије који се баве локалним политикама града Берлина.

Значајни резултати које су наши партнери из немачке партије Зелених постигли на претходним изборима у тој земљи, те улазак у савезну владу, као и дугогодишње управљање главним градом Берлином, представљају велики потенцијал за размену искуства о изборној кампањи као и програмских идеја које се односе на саобраћај, енергетску транзицију и стамбене политике.

Између осталог дборници и одборнице ће имати прилику да разговарају са представницима града Берлина из Одељења за моблиност о решењима за бољи, чистији и приступачнији јавни саобраћај, имаће из прве руке прилику да се упознају са добрим примерима из домена управљања отпадом и рециклажом. Посебна пажња током посете посвећена је програмима енергетске ефикасности које град Берлин спроводи те решењима које немачка престоница спроводи.

“Изузетно је значајно што имамо прилику да у Берлину разменимо искуства са колегама, након успешних изборних кампања како у Београду тако и у Берлину. Предмет наших разговора биће важна питања која смо истицали и у кампањи а тичу се побољшања јавног саобраћаја, стамбених и радних политика, као и климатских промена. Имаћемо прилику да чујемо искуства и изазове са којима се наши партнери сусрећу у раду у Берлину, као и да чујемо шта су могуће примене иновативних политика у Београду и Србији,” изјавио је Добрица Веселиновић.

Након дугогодишње успешне сарадње са појединачним националним Зеленим партијама широм Европе, покрет Не давимо Београд започео је и процес придруживања породици европских зелених партија. Недавни успеси зелено-левих партија како на Балкану, тако и шриом Европе показују да су питања здраве животне средине и радних права централни проблеми на којима морамо заједнички да радимо како бисмо живели достојанствено, дисали чист ваздух и изборили се са нарастајућим климатским променама и друштвеним неједнакостима. Подсећамо и са је Европска зелена партија у више наврата подржала коалицију Морамо и покрет Не давимо Београд на недавно одржаним изборима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар