Почетна » ПРЕЛИО ЧАШУ СТРПЉЕЊА НАПРЕДЊАКА Социјалисти лете из Владе због Ружића?!

ПРЕЛИО ЧАШУ СТРПЉЕЊА НАПРЕДЊАКА Социјалисти лете из Владе због Ружића?!

од admin
0 коментар

Након што је потпредседник социјалиста Баранко Ружић по ко зна који пут испрозивао коалиционе партнере из СНС-а, па и њеног председника Александра Вучића, из табора СНС-а су жестоко одговорили, најављујући да ће страначки органи размотрити даљу сарадњу са социјалистима.

Потпредседница напредњака назвала је Ружића сецикесом, а председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић поручио му је да је политички маргиналац.

Ружић је овога пута у интервјуу за један дневни лист био врло самоуверен, па је рекао да Вучићев опстанак на власти зависи од њега.
– Да хоћу да рушим Вучића, вероватно бих га за ових пет година већ срушио. Нисам деструктиван тип, као неки. Не рушим. Градим, као што Мркоњић гради мостове, ја градим пријатељства, политичка партнерства – рекао је Ружић.

E sad je preterao:  Branko Ružić

Ружић је потом поспрдно говорио и о потпредседнику Владе Небојши Стефановићу и његовом докторату. „Ало!” је јуче покушао да ступи у контакт са лидером СПС-а Ивицом Дачићем, коме је Ружић сугерисао да уместо себе предложи њега као канадидата за председника Србије, он се јуче није јављао, али су му напредњаци одговорили баражном ватром. Председник Извршног одбора (ИО) Српске напредне странке Дарко Глишић констатовао је на све ово да „Ружић и даље не може да преболи што није у коалицији с Демократском странком, да пати за временима када је заједно с компањонима из ДС-а разматрао кад ће, ко и колики проценат од неког посла да узме”.

– То је сад једна туга преголема Бранка Ружића јер доласком Александра Вучића тих процената више нема. Нити Бранко Ружић и они који су харали по грбачи овог народа могу више лично да профитирају. Претњу да ће Ружић некога да сруши… Хајде, молим вас… То је смешно. Шта он може да сруши? Он је ушао у политику само да би његов конто и његова имовина били увећани, а не да би бранио интересе Србије. Стога, Бранко Ружић је политичка маргина, безобразна, али потпуно политички небитна – навео је Глишић за „Ало!“.

Marija Obradović

Потпредседница СНС-а Марија Обрадовић жестоко је реаговала на ко зна који по реду Ружићев испад речима да би то могло уздрмати и актуелну владајућу коалицију. Она је рекла је да је Ружић „полуписмени сецикеса који, на срећу свих грађана Србије, никада неће уређивати српско друштво”.

– Што се тиче односа СПС-а према СНС-у уверена сам да ћемо о томе ускоро имати прилике да разговарамо на седницама Председништва и Главног одбора наше странке – подвукла је Обрадовићева.

Радун: По чијем налогу то ради?

Политички аналитичар Бракно Радун уверен је да Ружић овакве изјаве не даје случајно. – Такаве изјаве руше поверење унутар владајуће коалиције, јер многи се сада питају да ли Дачић зна и да ли се слаже са тим што Ружић говори или само мора да га толерише. Ружић даје овакве изјаве јер вероватно види своју шансу у делу СПС-а који би да буде опозиција, можда не за место лидера, него просто за јачу позицију у странци. Поставља се питање да ли у свему овом има и неког мешања са стране, јер многи би како у земљи, тако и у иностранству желели да ова коалиција пукне, па можда и ту треба тражити мотиве и узроке Ружићевог понашања, јер је чињеница да то остаје несанкционисано – објашњава Радун.

Ђукановић: Ивица да се изјасни

У сличном тону је Ружићеву изјаву прокоментарисао и посланик СНС-а Владимир Ђукановић. – Искрено бих волео да се Бранку Ружићу пружи прилика да докаже своју снагу и да манифестује то своје знање како ће да сруши Вучића. Искрено навијам да се таквима као што је он то омогући. Миш и када се попне на брдо остаје миш, тако да је то случај за Бранком Ружићем. Миш и када хоће да пљуне слона, не може. Ружић би већ једном морао да схвати да је у политичком смислу стварно миш. Ја апелујем на Ивицу Дачића да једном разреши стање у својој партији, или да укори Мркоњића и Ружића и све те снажне, храбре и јаке, или да каже да мисли исто као они – наводи Ђукановић.

Ј. Ђондовић   Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар