Почетна » ПРЕТЕ ГАШИЋЕМ „Тражили су да пређем у СНС или ћу остати без посла“

ПРЕТЕ ГАШИЋЕМ „Тражили су да пређем у СНС или ћу остати без посла“

од admin
0 коментар

У Крушевцу страначка припадност постаје пресудна за посао. Предрагу Петронијевићу запосленом у оквиру предшколске установе Ната Вељковић, шефица Весна Живковић пренела је поруку министра одбране, иначе Крушевљанина Братислава Гашића, да ако не пређе у СНС неће више имати посао.

Аудио снимак на коме се јасно чују поруке и претње освануо је на интернету, а поставио га је Петронијевић који је и кришом снимао своју шефицу. Јер, како каже за „Блиц“, „знао шта га чека”. Петронијевић и шефица Живковић су до пре петнаестак дана били у истој странци – Јединственој Србији, али је Петронијевић, који је и одборник у крушевачкој скупштини, пре неколико дана прешао у Републиканску странку Николе Сандуловића.

На снимку се чује директорка Весна Живковић која говори Петронијевићу да Гашић има понуде за њега, али и да не сме да пређе у неку другу странку, већ само у СНС.

– Кажи му да добро размисли пре тога, мој савет му је да пређе код нас, а видимо се за викенд. А ако оде било где нема шта да тражи више у Пиониру – пренела је Живковићева поруку Гашића, за коју Петронијевић тврди да ју је потом и видео у њеном телефону.

Он је на ту “понуду” упитао да ли је реч о претњи и поручио да ће сазвати конференцију за новинаре, а она одговорила да му све преноси пријатељски и да “не ради то”… Потом су у разговор “улетеле” и псовке.

– Ти знаш какав је он, избрзан и нагао исто као и ти и не кењај… И не кењај… – говорила је Живковић.

– Чекај да те питам, како да ја схватим када мени министар одбране напише тако нешто – упитао је Петронијевић.

– Мораш да схватиш да му је било стало да пређеш ти код њега и он не може све да контролише, јер знаш какве све мајмуне има – одговорила је шефица.

– То није моја ствар… То је ружно! Не може он мени тако да прети… Ја се не плашим никога на свету па ни Гашића – поручио је Петронијевић на шта му је шефица узвратила са “сад ћу да ти опалим два шамара… хоћеш ракију да се смириш”.

Петронијевић у изјави за „Блиц“ каже да је и раније имао претње страначком припадношћу, па му је тако 2014. саветовано да се сам повуче са места управника Пионира, организационе јединице у оквиру ПУ Ната Вељковић. Запрећено му је да ће у супротном бити укинуто његово бивше радно место – комерцијалисте, а он остати без посла. Петронијевић додаје да су “тада напредњаци чистили руководеће позиције за своје људе”.

– Они су тада били апсолутни господари и ја сам се склонио. Међутим, више нећу да ћутим. Имам више снимака, овај од пре два дана сам ставио као први. Живковић се приближила СНС и чисти кадрове за њихову корист да би им се додворила, али и сви у граду знају да је добра са Гашићем – наводи Петронијевић и додаје да више неће да трпи уцене и претње.

Нисам преносила поруку

Никакву поруку Братислава Гашића ја нисам преносила, каже за „Блиц“ Весна Живковић, директорка предшколске установе у Крушевцу.

– У колпасу сам цео дан. Ја сам Петронијевићу само пријатељски говорила да је најбоље да се види да људима из владајуће странке. Ево, узмите случајан узорак и сви ће да вам кажу да сам много добар човек. Људски вам кажем немам појма шта ми се догодило да ме развлаче по Јутјубу. Живота ми, кад вам кажем, не могу да се покупим шта је испало. Ја сам једна намучена душа. Чекала сам 18 година на посао – каже за „Блиц“ Весна Живковић.

Због чега онда ни једном током снимка нисте негирали да је реч о поруци министра Гашић?

– У технику се уопше не разуме и неке речи су ми исконструисане.

Да ли су инсконструисане и псовке?

– А не, то сам рекла.

Да ли вас је звао Гашић од како се снимак појавио на Јутјубу?

– Није ме звао. Зашто би ме звао. Он зна ко сам и шта сам. Зна да сам ја добар човек.

Гашић: Нити коме претим, нити кога зовем

Министар Гашић у изјави за „Блиц“ каже да се ради о потпуним бесмислицама.

– Он је одборник Јединствене Србије (ЈС), као и она. ЈС је на све то у коалицији са СНС у Крушевцу и на власти. Знам да је пре два месеца тражио да пређе код нас, али немам појма шта се даље дешавало. Који је мој разлог да му претим да пређе у СНС, кад ми у Крушевцу при том имамо убедљиву већину и можемо и сами да будемо на власти? То што се неко позива на мене, не знам, то је изгледа постала мода у Србији. Ја могу да кажем да нити кога позивам нити коме претим – каже Гашић.

Он додаје да су у поменутој предшколској установи у току избори за директора, те то шта они раде једни другима и чиме се служе, свакако није његова ствар. Б.Ј.

ВИДЕО> Тражили су да пређем у СНС или ћу остати без посла

Жељка Јевтић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар