Почетна » СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕРАЗЈАШЊЕНО Хоће ли у Гроцкој наступити принудна управа или ће Жижу заменити Дилбер?

СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕРАЗЈАШЊЕНО Хоће ли у Гроцкој наступити принудна управа или ће Жижу заменити Дилбер?

од admin
0 коментар

 

Наиме, након јуче завршених 52.Грочанских свечаности, одржан је састанак одбора ове манифестације. Одбор се састоји од чланова напредњака у Гроцкој међу којима су и добро позната имена као што су председница општине Живадинка Жижа Аврамовић, председник Скупштине ГО Гроцка Стефан Дилбер Дилберовић, Миленко Буквић и слични. Према нашим сазнањима тај састанак је био изузетно напет где је дошло до вербалних сукоба различитих струја у напредњацима.

Актуелна председница Гроцке, Живадинка Аврамовић сазнала је да Дилберовић хоће у септембру да је смени са те позиције, како би он заузео њено место, док би Миленко Буквић, можда познатиjи грочанској јавности као директор с два пиштоља, заузео Дилберовићево место. Тачније, Стефан Дилберовић би, по тој замисли, био председник Гроцке док би Миленко Буквић био председник Скупштине. Сазнавши за ту комбинацију, Жижа је побеснела и упозорила да она иза себе има бар 11 одборника, да је постављена испред СНС а на место председника. Дилберовић с друге стране, такође прича како и он ради у интересу странке и да је тако најбоље. У Гроцкој је јуче, иначе, био и повереник странке за овај општински одбор Милосав Миличковић- Миличко, који је званично присуствовао 52. свечаностима испред Министарства унутрашњих послова, као гост који је доделио једну од награда. Незванично сазнајемо да је присуствовао и овом састанку када је дошло до вербалног сукоба.

Ко је су комбинације у Гроцкој?

Комбинаторика разних струја у Гроцкој је исто тако разнолика. Према једној од комбинација Стефана Дилберовића, садашњег председника СГО Гроцка, замисао је да он буде постављен у септембру на место председника Гроцке, док би Миленко Буквић био председник Скупштине. За ову комбинацију у сусрет би изашли одборници социјалиста, који би подржали овај план гласањем за. Међутим, Дилберовић има проблем око скупштинске већине која би овај план подржала. Конкретно, питање је да ли ће Дилберовић успети да има 18. одборника, колико је потребно да би се имала већина у Гроцкој. Не зна се чак ни ко би од одборника СНС а гласао за овај предлог, с обзиром да постоји много других струја које се боре за превласт такође. Уколико Дилберовић успе да сакупи већину одборника, за изборе који би требало да се одрже наредне године план је да, након освајања власти он поново буде председник Скупштине, док би вероватно на место председника Гроцке дошао неко из СПС а. Спекулише се да по том плану место председника Гроцке заузме Милан Јанковић -Жире, бивши председник.

Актуелној председници Жижи свакако не одговара овај Дилберов план, те ће се она сигурно њему супротставити јер у њему места за њу нема.

Како ствари данас стоје, врло вероватно је да ће се у Гроцкој заправо увести принудна управа, јер напредњаци у овој приградској општини Београда муку муче са својим представницима. А ако би се принудна управа увела у септембру, свакако не би морали да расписују ванредне изборе јер они редовни локални за територију целе Србије одржаће се на пролеће следеће године. Самом том чињеницом, избори би били у року од 6 месеци, односно у временском року у којем је потребно расписати изборе уколико наступи принудна управа.

Сада, вероватно се многи питају чему толика фрка у различитим струјама напредњака да ли ће бити или неће принудна управа. Рачуница је проста. Онај ко наступа са позиције власти увек је у предности на изборима, док с друге стране, уколико се уведе принудна управа ситуација се мења и о томе ко ће бити евентуални носиоц листе одлучиће врх странке. Што у овом случају Гроцке значи претежно нова гарнитура јер ова не одговара никоме првенствено ако се узме у обзир да је њу поставио бивши председник Драгољуб Симоновић Сима којем се данас суди као налогодавцу за паљење куће нашем новинару Јовановићу. Такорећи, сви данашњи напредњаци би отишли у заборав и што је најгоре по њих са позиција на којима примају плату из буџета Гроцке.

Што се тиче места председника ОО СНС а Гроцка и ту је још увек стање неизвесно. И за ту позицију постоји више кандидата, међу њима и оних који су били дојучерашњи послушници Симоновића. Једно је сигурно, тренутни се плаше Горана Пекарског за којег знају да би их све склонио уколико би он заузео место председника одбора напредњака у Гроцкој. Међутим, за сада нема информација да ће се Пекарски кандидовати за ову позицију, међутим у политици поготово на подручју Гроцке ништа није немогуће и све је могуће у последњем тренутку.

За Жиг Инфо :

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар