Почетна » ПРЛ: Антифашистичке организације осуђују одлуку СУБНОР-а Србије да додели признања функционерима владајуће коалиције

ПРЛ: Антифашистичке организације осуђују одлуку СУБНОР-а Србије да додели признања функционерима владајуће коалиције

од admin
0 коментар

 

Републички СУБНОР још једном је доказао да је допустио да га преплаве полтрони владајућих партија и они који су чувари тековина Народноослободилачке борбе само на речима. Од деведесетих, када су га преузимали апаратчици СПС-а, све до данас када га злоупотребљава Српска напредна странка, СУБНОР је мета разних каријериста који искоришћавају значај и славни историјат овог удружења, као и још увек живе учеснике НОБ-а који су његови најстарији чланови.

Посебна је неправда што Ивица Дачић и Александар Вулин, који већ злоупотребљавају једну племениту идеју киднапујући име социјализма у називима својих партија, сада захваљујући признању СУБНОР-а постају и заслужни антифашисти.
Такође, додела признања Вулину, човеку који свакодневно са министарског положаја износи шовинистичке ставове, већ више од 20 година сеје мржњу и позива на нове сукобе на Балкану, бацање је љаге на борце Прве пролетерске бригаде, све партизанске борце из Другог светског рата, али и на оне које је политика тројице одликованих и њихових ментора одвела у смрт у ратовима деведесетих година.

Осуђујемо овакво понашање, и позивамо све чланове СУБНОР-а који искрено желе да очувају сећање на Народноослободилачку војску и све што је из ње произашло, да такође осуде поступке свог руководства и замене га часним људима, како бисмо могли да заједно негујемо наслеђе славне прошлости и боримо се за бољу будућност.

23.12.2021.

Партија радикалне левице
Савез антифашиста Србије
YУ Центар Тито
Не рехабилитацији

Можда ти се свиди

Оставите коментар