Почетна » ПРЛ: Држава Србија изневерила раднике јер њоме неко манипулише

ПРЛ: Држава Србија изневерила раднике јер њоме неко манипулише

од Други Пишу
0 коментар

Одговор на изјаву председнице Владе у техничком мандату Ане Брнабић да су радници Фијата који протестују изманипулисани.

Радници и раднице Фијата морају да бирају између бироа и напуштања породица и пријатеља, а све због слугеранског односа државе према страним инвеститорима. Радници и раднице Фијата нису изманипулисани већ су свесни свог положаја и тога да не могу да се ослоне ни на каква обећања послодаваца — а ни Владе која тврди да не зна ништа о пословању и плановима стране компаније којој је давала бројне повластице, а која сада одлази из земље и оставља раднике на улици.

Глумећи немоћ пред инвеститорима, власти пребацују одговорност на раднике; треба подсетити да је Ана Брнабић још 2017. године оптуживала раднике Фијата који су штрајковали да борбом за своја права терају стране инвеститоре. То савршено илуструје однос власти у Србији у последњих 20 година према страним инвеститорима — од распродаје друштвених предузећа у пљачкашкој приватизацији, до богатог субвенционисања страног капитала који нема скоро никакве обавезе ни према држави ни према радницима; преко „либерализације“ Закона о раду тако да омогући израбљивање радника и радница. Зато им радничко организовање смета и зато константно покушавају да га умире и угуше.

Зато хоћу да питам Ану Брнабић: ко манипулише државом Србијом, и за чије интересе власти раде, пошто очигледно не раде за интересе радничке класе у Србији?, Наводе се у саопштењу Партије радикалне левице.

Можда ти се свиди

Оставите коментар