Почетна » ПРЛ: Народна странка да гради своју политику, а не да плагира друге

ПРЛ: Народна странка да гради своју политику, а не да плагира друге

од admin
0 коментар

 

ПРЛ истиче да је фотографија коју је Народна странка, без потписаног аутора, окачила на свој сајт украла из филма „Исељење“ Ивана Златића, члана Председништва ПРЛ, представљајући туђе активности као своје.

Како појашњавају у ПРЛ, на слици је принудно исељење двојице радника „Трудбеника“, који су остали прво без посла, а онда и без дома јер су Демократска странка и Демократска странка Србије 2008. године продале њихово предузеће свом тајкуну Драгану Копчалићу.
„Осим што је део руководства Народне странке је учествовао у приватизацијама и завођењу система који је довео до избацивања људи на улицу, део је учествовао у доношењу закона 2011. којим је приватизован извршни поступак, а који су су њихови идеолошки истомишљеници из Српске напредне странке учинили још бруталнијим”, наводи ПРЛ.

„Нарочито проблематичним сматрамо то што је у свом „ауторском“ тексту Борислав Боровић буквално преписиао речи говорница и говорника са конференције Здружене акције Кров над главом, притом не наводећи чије су то речи и потписујући текст својим личним именом. На тај начин, Боровић и Народна странка довели су читаоце у заблуду да се ради о њиховим идејама, политкама и активностима”, кажу из ПРЛ.
„Борислав Боровић, његове партијске колеге из Народне странке и идеолошка сабраћа из Српске напредне странке нису тада били, и нису никада на страни најугроженијих и најрањивијих. И једнима и другима су уста пуна неправде извршитеља, али ни једни ни други нису ништа учинили да прекину са овим дубоко неправедним системом извршења”, наводи се у саопштењу ПРЛ.

Медијска служба ПРЛ,
7.2.2022.

Можда ти се свиди

Оставите коментар